Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

3ο Συνέδριο Προνοσοκομειακής & Επείγουσας Αντιμετώπισης

3ο Συνέδριο Προνοσοκομειακής & Επείγουσας Αντιμετώπισης

Ένα από τα σημαντικότερα Συνέδρια στον τομέα της Υγείας ξεκίνησε στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενίας με τη συμμετοχή ειδικών από την Αυστραλία, την Ελλάδα και την Κύπρο.
 
Το 3ο Συνέδριο Προνοσοκομειακής & Επείγουσας Αντιμετώπισης από τον ΚΣΕΠΑ  (Κυπριακός Σύνδεσμος Επείγουσας & Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης) με τίτλο «Η δύναμη της γνώσης, κινητήριος μοχλός στις δύσκολες επιλογές της επείγουσας αντιμετώπισης» έχει ως στόχο την σωστή και επαγγελματική εκπαίδευση θα διεξαχθεί 1-3 Μαρτίου.
 
Ειδικά διαδραστικά εργαστήρια όπως Διάσωση Ζωής σε τρομοκρατική ενέργεια κάτω από πυρά αλλά και η αντιμετώπιση τραυμάτων σε παιδί είναι μόνο μερικοί από τους θεματικούς πυλώνες του συνεδρίου. Παράλληλα, ο ΚΣΕΠΑ θα βραβεύσει τους Αρίστους στον Τομέα της Επείγουσας και Προνοσοκομειακής Φροντίδας Υγείας σε ειδική εκδήλωση το βράδυ της 1ης Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο στην παρουσία κρατικών αξιωματούχων και εκπροσώπους ξένων διπλωματικών αποστολών στην Κύπρο.
 
H Πρόεδρος του ΚΣΕΠΑ, Χρυσούλλα Κυριάκου στο χαιρετισμό της τόνισε ότι τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών δεν αποτελούν μόνο την πύλη εισόδου σε ένα δημόσιο νοσηλευτήριο, αποτελούν την βιτρίνα των νοσοκομείων και τον ακρογωνιαίο λίθο ολόκληρου του συστήματος υγείας σε μια χώρα. Το προσωπικό σε αυτά τα τμήματα, καλείται καθημερινά, να αντιμετωπίσει περιστατικά που απειλούν την ζωή των συνανθρώπων μας. Περιστατικά που δεν είναι προγραμματισμένα αλλά ούτε και προβλέψιμα.
 
Ο Πρόεδρος του REACTION υπογράμμισε ότι οι επαγγελματίες υγείας είναι αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κάθε δυσάρεστης κατάστασης που εμείς θα τρέχαμε μακριά. Είναι οι άνθρωποι που με κίνδυνο της ζωής τους πολλές φορές τρέχουν να σώσουν τη δική μας ζωή. Στην Κύπρο κάθε χρόνο έχουμε περίπου 42000 περιστατικά που χρίζουν προνοσοκομειακής φροντίδας και σίγουρα η εκπαίδευση των ατόμων που τα διαχειρίζονται είναι ύψιστης σημασίας, σημείωσε ο Πρόεδρος του REACTION.
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας