Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ο Δήμος Υψωνας θα ανακυκλώνει φαρμακευτικά προϊόντα

 Ο Δήμος Υψωνας θα ανακυκλώνει φαρμακευτικά προϊόντα

Στην ανακύκλωση φαρμακευτικών προϊόντων θα προχωρήσει ο Δήμος Ύψωνας, όπως δήλωσε, σε συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Ύψωνα Παντελής Γεωργίου, προσθέτοντας ότι «η ανακύκλωση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής μας».
 
Απαντώντας σε ερώτηση τι κάνει ο Δήμος Ύψωνα σε ό,τι αφορά τη μείωση-επαναχρησιμοποίηση-ανακύκλωση στερεών αποβλήτων και αν υπάρχουν συγκεκριμένα προγράμματα που εφαρμόζει, ο κ. Γεωργίου είπε ότι ο Δήμος Ύψωνα καλύπτεται από την Green Dot, η οποία μία φορά την εβδομάδα συλλέγει τα υλικά για ανακύκλωση.
 
Ο Δήμος προωθεί, επίσης, την ενημέρωση των δημοτών του για τα θέματα της ανακύκλωσης, σε μια προσπάθεια αύξησης της ευαισθητοποίησης.
 
«Ετοιμάσαμε ένα τρίπτυχο για να ενημερώσουμε τους Δημότες ότι πρέπει να ξεκινήσει και να μπει στην κουλτούρα μας σαν λαός ότι η ανακύκλωση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής μας τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά πλέον θα καταστεί και οικονομική ανάγκη η αύξηση της ανακύκλωσης λόγω της λειτουργίας του ΟΕΔΑ. Επειδή το κόστος θα αυξηθεί δραματικά ανά τόνο σκυβάλων που θα πηγαίνουν στο Πεντάκωμο, με την αύξηση της ανακύκλωσης ουσιαστικά ο καταμερισμός πλέον του κόστους θα είναι πολύ πιο μικρός ανά υποστατικό από ό,τι αν προχωρήσουμε με τις νοοτροπίες και τις πρακτικές που έχουμε σήμερα», δήλωσε, συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος.
 
Σε ερώτηση αν στον Δήμο λειτουργεί Πράσινο Σημείο, ο κ. Γεωργίου είπε, επίσης, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει προχωρήσει σε λήψη απόφασης σε ό,τι αφορά τη δημιουργία συγκεκριμένων χώρων εντός του Δήμου για να λειτουργήσουν ως πράσινα σημεία.
 
Σε καθορισμένες χρονικές περιόδους, συνέχισε, θα γίνονται ανακοινώσεις για να μαζεύονται μπάζα σε αυτούς τους χώρους ώστε να αποφευχθούν προβλήματα που είχαν στο παρελθόν, όταν γινόταν ανεξέλεγκτη απόρριψη και γέμιζαν διάφοροι χώροι εντός του Ύψωνα με μπάζα.
 
Ο κ. Γεωργίου ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι ο Δήμος Ύψωνα θα προχωρήσει με την ανακύκλωση φαρμακευτικών προϊόντων, δημιουργώντας τέσσερα σημεία έξω από τα φαρμακεία και δύο σημεία σε άλλα σημεία εντός του Δήμου.
 
Σημείωσε ότι ήρθαν σε συμφωνία με ιδιώτη για να αναλάβει τη διαχείριση αυτών των αποβλήτων και να απαμβλύνει ένα άλλο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στην ανακύκλωση.
 
Ερωτηθείς αν υπάρχουν τέλη/χρεώσεις για δημότες για απόρριψη π.χ. σε πράσινα σημεία ή για περισυλλογή ανακυκλώσιμων υλικών, ο Δήμαρχος Ύψωνας ανέφερε ότι σε ότι αφορά την απόρριψη στα πράσινα σημεία και στην περισυλλογή που θα γίνεται τις μέρες που θα καθοριστούν, δε θα υπάρχει καμία χρέωση, θα είναι δωρεάν.
 
«Το ίδιο ισχύει και για το κομμάτι που αφορά τα φαρμακευτικά προϊόντα. Θα υπάρξει χρέωση μόνο όταν θα μας ζητά ο δημότης να πάμε να συλλέξουμε μπάζα από την οικία του», συμπλήρωσε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση αν ο Δήμος θα αναλάβει πρωτοβουλίες ή κάποια εκστρατεία για προώθηση της ανακύκλωσης, ο κ. Γεωργίου είπε ότι προγραμματίζεται να γίνουν κάποιες εκδηλώσεις για το θέμα της ανακύκλωσης.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι στο πλαίσιο αυτό είναι η αποστολή μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα των δημοτών με πληροφορίες που θα συμβάλουν στην προώθηση της ανακύκλωσης και μείωσης αποβλήτων. «Σκοπός μας μέσα από το σύστημα αποστολής sms είναι να ειδοποιείται ο δημότης για το πότε και από πού περνά η ανακύκλωση, έτσι ώστε να μπει στο υποσυνείδητο του ότι γίνεται η περισυλλογή και ότι πρέπει να βγάλει έξω τα σακούλια της ανακύκλωσης», εξήγησε.
 
Σε ερώτηση αν ο ίδιος ο Δήμος εφαρμόζει πρόγραμμα μείωσης-επαναχρησιμοποίησης-ανακύκλωσης στο ίδιο το δημαρχείο ή/και στις υπηρεσίες του; (π.χ. ηλεκτρονική αλληλογραφία για μείωση χαρτιού, περισυλλογή κ.λπ.), ο κ. Γεωργίου είπε ότι στο δημαρχείο γίνεται ανακύκλωση του χαρτιού και του πλαστικού.
«Για το γυαλί επειδή είναι λίγες οι συσκευασίες που προκύπτουν δεν έχει γίνει κάτι μέχρι σήμερα. Σε ό,τι μαζεύει η Green Dot λειτουργεί σύστημα στο Δημαρχείο», κατέληξε
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας