Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Συνεργασία REACTION – Αυστραλίας και στον τομέα της Υγείας

Συνεργασία REACTION – Αυστραλίας και στον τομέα της Υγείας

Στον ευαίσθητο και νευραλγικό τομέα της Δημόσιας Υγείας επεκτάθηκε η συνεργασία του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού REACTION με τις Αρχές της Αυστραλίας κάτω από την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας της Αυστραλίας στην Λευκωσία.
 
Η Μονάδα Δημόσιας Υγείας & Ασφάλειας του REACTION σε πρώτη φάση ζήτησε και έλαβε από τις αρμόδιες αρχές της Αυστραλίας καλές πρακτικές ενημέρωσης και πρόληψης που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην Κύπρο, ιδιαίτερα για θέματα δημόσιας υγείας αλλά και παιδικών ατυχημάτων.
 
Στο 3ο Συνέδριο Επείγουσας και Προνοσοκομειακής Φροντίδας του ΚΣΕΠΑ, η Μονάδα Δημόσιας Υγείας & Ασφάλειας του REACTION σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου διευθέτησε την παρουσίαση της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων της Ν. Αυστραλίας από τον κ. Andrew Long, Επικεφαλή του Τμήματος Στρατηγικής της Υπηρεσίας.
 
 
Ο κ. Long αφού ανέλυσε στους συμμετέχοντες νοσηλευτές, διασώστες και άλλους συμμετέχοντες, τη δομή του Συστήματος Υγείας προχώρησε στην πλήρη επεξήγηση και παράθεση πρακτικών παροχής φροντίδας στον Προνοσοκομειακό χώρο.
 
Ο Πρόεδρος του REACTION, Μάριος Σταύρου δήλωσε ότι η συνεργασία και σε αυτό τον τομέα βρίσκεται στα αρχικά στάδια. Πολύ σύντομα θα υπάρξει μια εκπαιδευτική συνάντηση και θα καθοριστούν οι περαιτέρω μορφές συνεργασίας.
 
Μπορούμε να μάθουμε πολλά από μια χώρα που βρίσκεται στην κορυφή στην παροχή φροντίδας και υγείας, κατέληξε ο Πρόεδρος του REACTION
 
Ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας, κ Alan Sweetman αφού χαιρέτησε την ενδυνάμωση της συνεργασίας και στον τομέα της Υγείας τόνισε ότι η Αυστραλία και η Κύπρος έχουν πάρα πολύ στενούς δεσμούς συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης.
 
Η Δημόσια Υγεία είναι το πιο σημαντικό σε κάθε κράτος και σίγουρα οι συνεργασίες μπορούν να επιφέρουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και στην Κύπρο αλλά και στην Αυστραλία, υπογράμμισε ο κ. Sweetman.
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας