Παρασκευή 19 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Υγιεινό πρόγευμα από τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ

Υγιεινό πρόγευμα από τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ

Μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Παιδί, Διατροφή και Υγεία», οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, επισκέφθηκαν το ΄Β Δημοτικό Σχολείο Λατσιών όπου προσέφεραν σε όλα τα παιδιά υγιεινό πρόγευμα και τα ενημέρωσαν για τη σημασία του υγιεινού προγεύματος και τα πλεονεκτήματα της ισορροπημένης διατροφής και της άσκησης.
 
Το πρόγευμα περιλάμβανε γάλα, φρούτα, δημητριακά, τυρί, ψωμί και διάφορα άλλα είδη ώστε να έχουν τα παιδιά ένα ολοκληρωμένο και ιδανικό υγιεινό πρωινό.
Εκ μέρους των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, η Assistant Marketing Manager Νατάσα Κωνσταντινίδου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της ανέφερε ότι το σχολικό περιβάλλον μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην προαγωγή της υγείας των παιδιών για αυτό έχουν γίνει μέχρι στιγμής διάφορες ενέργειες στα σχολεία σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, με κοινό στόχο την ενημέρωση.

Η κ. Χριστίνα Αντρέου Νεοπτολέμου, μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της τόνισε στα παιδιά ότι το πρόγευμα είναι πολύ σημαντικό γιατί παρέχει ενέργεια στον οργανισμό, αυξάνει τα ημερήσια επίπεδα συγκέντρωσης και απόδοσης στο σχολείο αλλά και στις αθλητικές δραστηριότητες και στο παιχνίδι και συντείνει στη διατήρηση ενός ιδανικού σωματικού βάρους.
 
 

Η συνεχής και συστηματική διατροφική εκπαίδευση και η ενημέρωση πάνω σε θέματα υγείας και άσκησης πραγματοποιούνται κατά τακτά διαστήματα σε διάφορα σχολεία της Κύπρου από τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου. Κατά την επίσκεψη τους στα σχολεία, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίνουν στα παιδιά ενημερωτικό υλικό για το πρόγραμμα «Παιδί, Διατροφή και Υγεία».

Πέραν από την ενημέρωση, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ συνεχίζουν να προσφέρουν σε μαθητές δωρεάν συνεδρίες βοηθώντας με έμπρακτο τρόπο τους γονείς να επισκέπτονται τα παιδιά τους καταρτισμένους διατροφολόγους ώστε να λαμβάνουν μια σωστή διατροφή που να βασίζεται στο κάθε παιδί ξεχωριστά σύμφωνα με τις ανάγκες του και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων που γίνονται εξατομικευμένα.

Το πρόγραμμα παροχής εξειδικευμένων πλάνων διατροφής από εγκεκριμένα μέλη του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου σε παιδιά 9 μέχρι 12 ετών θα συνεχιστεί μέχρι και τον Ιούνιο του 2017. Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης /Social Family σε όλες τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ.
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας