Σάββατο 20 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Τη Δευτέρα δωρεάν στοματολογική εξέταση σε 4 δημόσια νοσοκομεία

 Τη Δευτέρα δωρεάν στοματολογική εξέταση σε 4 δημόσια νοσοκομεία

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, τέσσερις κινητές οδοντιατρικές μονάδες των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας θα βρίσκονται στον προαύλιο χώρο των Γενικών Νοσοκομείων Λευκωσίας, Λεμεσού, Πάφου και Αμμοχώστου, όπου θα προσφέρουν δωρεάν στοματολογική εξέταση θα προσφέρει στους πολίτες.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η δράση εντάσσεται στις ενέργειες του Υπουργείου Υγείας για ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς τη σημασία των προληπτικών οδοντιατρικών εξετάσεων αφού οι στοματικές παθήσεις, λόγω του αυξημένου επιπολασμού, αποτελούν μείζον θέμα δημόσιας υγείας με τις συνέπειές τους να είναι πολλαπλές σε ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Σημειώνονται ότι στα άτομα της μέσης και τρίτης ηλικίας οι στοματικές παθήσεις λαμβάνουν διαστάσεις καθολικής προσβολής.

Στη ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η πρόληψη αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της προαγωγής της στοματικής υγείας και προς τούτο οι Οδοντιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν, τα τελευταία χρόνια, εντατικοποιήσει τα προληπτικά προγράμματα που προσφέρουν, καλύπτοντας τάξεις της δημόσιας δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, ενώ από πέρυσι τα προγράμματα έχουν επεκταθεί και στην ιδιωτική δημοτική εκπαίδευση.

Φετινό σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας είναι «Ζήσε με ένα έξυπνο στόμα» - σύνθημα το οποίο αποσκοπεί να τονίσει τη σημασία της στοματικής υγείας ως αναπόσπαστο στοιχείο της γενικότερης υγείας αλλά και της ποιότητας ζωής, αφού με το στόμα μιλάμε, γελάμε, γευόμαστε, φιλάμε.

Τέλος οι Οδοντιατρικές Υπηρεσίες συστήνουν καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα με φθοριούχα οδοντόκρεμα, για τουλάχιστον 2 λεπτά, περιορισμό της κατανάλωσης ζάχαρης στη διατροφή και συστηματική επίσκεψη στον οδοντίατρο για πρόληψη και έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπιση τυχόν στοματολογικών προβλημάτων.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας