Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Το πρώτο συνέδριο ασθενών στην Κύπρο είναι γεγονός

 Το πρώτο συνέδριο ασθενών στην Κύπρο είναι γεγονός

 Επειδή συνήθως άλλοι συζητούν, κάνουν προτάσεις και αποφασίζουν γι αυτούς, χωρίς καν να καταλάβουν ότι οφείλουν να ζητήσουν τη γνώμη τους, τη γνώμη των ασθενών, αυτών οι οποίοι υφίστανται τις συνέπειες των αποφάσεων τους, οι οργανωμένοι ασθενείς, διοργανώνουν το πρώτο ετήσιο συνέδριό τους.
 
Το συνέδριο το οποίο διοργανώνει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Δικαιωμάτων των ασθενών και της συμπλήρωσης σχεδόν ενός χρόνου μετά την ψήφιση της πρότασης νόμου για υποχρεωτική διαβούλευση του κράτους με την ΠΟΣΠΦ,  και με γνώμονα την ενημέρωση του κοινού, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 22 Απριλίου 2017 στις 08:30π.μ. και θα φιλοξενηθεί  στο Κεντρικό Κτίριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία (Λεωφ. Λεμεσού και Αθαλάσσας 200).
 
Ανάμεσα στα θέματα τα οποία θα συζητηθούν είναι τα κυριότερα εμπόδια στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, τα θέματα ποιότητας και ασφάλειας, η πρόσβαση σε ποιοτικά και αποτελεσματικά φάρμακα, η εφαρμογή των δικαιωμάτων των ασθενών και ο ρόλος των οργανώσεων και του Κράτους για την ενδυνάμωση των πολιτών.
 
Το συνέδριο έχει θέσει υπό την αιγίδα του, ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης και σ’ αυτό θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ομιλητές στα θέματα της υγείας, μεταξύ των οποίων οι Δρ. Κυριάκος Σουλιώτης (Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Υγείας), Θωμάς Αντωνίου (Πρόεδρος Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας), Δρ. Γιώργος Σαμούτης (Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής, και συνεργάτης NICE UK), Αρτούρος Ισσέγιεκ ( Ανώτερος Λέκτορας Φαρμακολογίας, KES College), Χρίστος Σχίζας (Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Κύπρου και Μέλος Εθνικής Επιτροπής Ηλεκτρονικής Υγείας), Αναστασία Χριστοδουλίδου (Λειτουργός Υπουργείου Υγείας).
 
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα τιμηθεί η βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου για τη διαχρονική συμμετοχή και στήριξη των οργανώσεων των  ασθενών. 

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι  την 21η Απριλίου 2017


 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας