Παρασκευή 19 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Endomarch Cyprus 2017: Μία στις 10 γυναίκες στην Κύπρο πάσχει από ενδομητρίωση

Endomarch Cyprus 2017: Μία στις 10 γυναίκες στην Κύπρο πάσχει από ενδομητρίωση

H Κύπρος συμμετέχει φέτος για δεύτερη φορά στην Παγκόσμια Κίνηση Ευαισθητοποίησης για την ενδομητρίωση Worldwide Endomarch.
 
Η χώρα μας ενώνει τη φωνή της με άλλες 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την ενδομητρίωση, καθώς περίπου 176 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως παλεύουν με την πάθηση αυτή.
 
Στην Κύπρο μια στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας πάσχει από ενδομητρίωση, η οποία ενοχοποιείται για προβλήματα υπογονιμότητας και συχνά δεν δίνει ορατά συμπτώματα.

Στο πλαίσιο του Endomarch Cyprus 2017, διοργανώνεται Εκδήλωση Διαφώτισης με τίτλο: «Ημέρα Διαφώτισης για την Ενδομητρίωση: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις». Ομιλητές της Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στο American Medical Center την Τετάρτη  29 Μαρτίου στις 18:30, είναι ο επικεφαλής του Κέντρου Ενδομητρίωσης και Γονιμότητας, Μαιευτήρας Γυναικολόγος Δρ. Ανδρέας Σταυρούλης και ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς Μαιευτήρας Γυναικολόγος.
 

Στο πλαίσιο της εκστρατείας Endomarch Cyprus 2017, πραγματοποιούνται επίσης διάφορες ενέργειες επικοινωνίας και προβολής, ενώ ταυτόχρονα διεξάγεται και online campaign μέσω των Social Media Facebook και Instagram.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μάρτιος έχει καθιερωθεί ως μήνας ενημέρωσης για την ενδομητρίωση, ενώ το χρώμα που ταυτίστηκε με την πάθηση είναι το κίτρινο.
 
Διαβάστε: Ενδομητρίωση

Το Worldwide Endomarch με σύνθημα "It’s Time to End the Silence!", προσκαλεί κάθε χρόνο τον πλανήτη να συμμετέχει στην κοινή αυτή προσπάθεια, η οποία στοχεύει στη διαφώτιση κυρίως των γυναικών, ώστε να μιλήσουν ανοιχτά για την ενδομητρίωση και να δημοσιοποιήσουν τη δική τους προσωπική ιστορία.
 
*Ομιλητές της Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στο American Medical Center την Τετάρτη  29 Μαρτίου στις 18:30, είναι ο επικεφαλής του Κέντρου Ενδομητρίωσης και Γονιμότητας, Μαιευτήρας Γυναικολόγος Δρ. Ανδρέας Σταυρούλης και ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς Μαιευτήρας Γυναικολόγος.
 
 
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας