Δευτέρα 29 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

ΛΕΜΕΣΟΣ: Ομάδα νευροχειρούργων έσωσε 7μηνών κοριτσάκι που διαγνώσθηκε με σύνθετη μορφή κρανιοσυνοστέωση

ΛΕΜΕΣΟΣ: Ομάδα νευροχειρούργων έσωσε 7μηνών κοριτσάκι που διαγνώσθηκε με σύνθετη μορφή κρανιοσυνοστέωση

Το 7μηνών βρέφος, αντιμετωπίσθηκε χειρουργικά στις 28/02 στην Πολυκλινική Υγεία στην Λεμεσό.
 
Από ομάδα νευροχειρούργων, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Νευροχειρουργικής, Βασίλειου Α. Ζέρρη, του δρος Gerhard Friehs και με τη συνεργασία του κρανιοπροσωπικού πλαστικού χειρούργο Σπύρου Α. Λαζάρου και του δρος Νεόφυτου Δημητριάδη, στοματικού και γναθοπροσωπικού χειρούργο, αντιμετωπίστηκε η περίπτωση του βρέφους 7 μηνών που διαγνώσθηκε με σύνθετη μορφή κρανιοσυνοστέωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης».
 
Η μικρή ασθενής εμφάνιζε πρόωρο κλείσιμο σημείων (ραφές), στα οποία εφάπτονται τα επιμέρους οστά που αποτελούν το κρανίο στην αρχή της ζωής μας.
 
Η συγκεκριμένη πάθηση, όταν δεν αντιμετωπίζεται, οδηγεί σε ασυμμετρία του προσώπου και της κεφαλής και προοδευτική δυσμορφία, με σοβαρές συνέπειες στη μελλοντική κοινωνική ζωή.
 
Στη συγκεκριμένη ωστόσο περίπτωση, συνυπήρχε και αυξημένη πίεση στο εσωτερικό του κρανίου θα οδηγούσε με βεβαιότητα αργότερα σε σοβαρά νευρολογικά προβλήματα.
 
Ωστόσο, η επέμβαση, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με άριστο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα, ενώ η μικρή ασθενής έχει λάβει εξιτήριο, πλέον.... 

 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας