Δευτέρα 29 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ακρωτηρίασαν 6χρονη που κόλλησε απλό στρεπτόκοκκο (video)

Ακρωτηρίασαν 6χρονη που κόλλησε απλό στρεπτόκοκκο (video)

Ένα 6χρονο κορίτσι από το Οχάιο των ΗΠΑ χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση ακρωτηριασμού ενός ποδιού της μετά από επιπλοκή που παρουσίασε η λοίμωξη από απλό στρεπτόκοκκο στον λαιμό! Αλλά πώς είναι δυνατόν αυτή η σχετικά κοινή βακτηριακή λοίμωξη να προκαλέσει μια τέτοια ακραία επιπλοκή;

 

Υπάρχουν διάφοροι τύποι βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσουν νεκρωτική απονευρωσίτιδα, αλλά το βακτήριο στρεπτόκοκκου ομάδας-Α είναι η πιο κοινή αιτία.

Σε άτομα με αυτή την λοίμωξη, το βακτήριο μολύνει τον συνδετικού ιστό που περιβάλλει τους μυς, τα νεύρα, το λίπος και τα αιμοφόρα αγγεία, απελευθερώνοντας τοξίνες που καταστρέφουν τον ιστό.

Γενικά, ένας άνθρωπος μπορεί να έχει το βακτήριο του στρεπτόκοκκου ομάδας-Α στην μύτη, στον λαιμό και ντο δέρμα χωρίς να παρουσιάζει συμπτώματα.

Αλλά όταν αυτό το βακτήριο περάσει στον βαθύ ιστό (είτε μέσω μιας ανοιχτής πληγής, είτε μέσω της κυκλοφορίας του αίματος) μπορεί να προκαλέσει νεκρωτική απονευρωσίτιδα.

Από το 2010 και μετά, ΗΠΑ καταγράφονται επισήμως 700-1.100 περιστατικά νεκρωτικής απονευρωσίτιδας από στρεπτόκοκκο ομάδας-Α κάθε χρόνο.

Στην περίπτωση της 6χρονης Tessa, η νέκρωση του ιστού ήταν τόσο εκτεταμένη που οι γιατροί χρειάστηκε να ακρωτηριάσουν το πόδι της από το γόνατο και κάτω. Θα χρειαστεί, επίσης, πρόσθετες χειρουργικές επεμβάσεις, μοσχεύματα δέρματος και μια μακρά περίοδο φυσικής αποκατάστασης.

Σε ένα άλλο περιστατικό στα μέσα Μαρτίου, ένας άντρας στο Μίσιγκαν χρειάστηκε επίσης ακρωτηριασμό, μετά από σηπτικό σοκ που ομοίως προκλήθηκε από λοίμωξη στρεπτόκοκκου στον λαιμό.

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας