Σάββατο 20 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Η βακτηριακή ανισορροπία ίσως ευθύνεται για την ακμή

Η βακτηριακή ανισορροπία ίσως ευθύνεται για την ακμή

Η ισορροπία του πληθυσμού των βακτηρίων του δέρματος ενδεχομένως να παίζει κεντρικό ρόλο στην ακμή, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές μετά από μικρού εύρους μελέτη που παρουσίασαν στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας στο Εδιμβούργο.
 
Το 85% των ανθρώπων εκδηλώνουν ακμή σε κάποια φάση της ζωής τους, χωρίς πάντα τα ακριβή αίτια να είναι ξεκάθαρα.
 
Ένα συγκεκριμένο είδος βακτηρίων έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των ερευνητών εδώ και χρόνια, αλλά τώρα η νέα μελέτη υπονοεί ότι η παρουσία ή απουσία ενός συγκεκριμένου στελέχους είναι λιγότερο σημαντική από την συνολική ισορροπία των βακτηρίων στο δέρμα. 
 
Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA), ανέλυσε δείγματα DNA από δείγματα δέρματος 38 ατόμων με ακμή και 34 χωρίς την δερματική πάθηση. Σε ξεχωριστή ομάδα δέκα ατόμων επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα που έδειξαν ότι «η σύσταση των βακτηρίων στους θύλακες του δέρματος αντανακλά και επηρεάζει την κατάσταση του δέρματος στην ακμή ή το υγιές δέρμα».
 
«Η κατανόηση της βακτηριακής κοινότητας του δέρματος είναι σημαντική για ανάπτυξη εξατομικευμένων θεραπειών για την ακμή», εξηγεί η συγγραφέας της μελέτης Εμμα Μπαρναρντ, ερευνήτρια στο Τμήμα Μοριακής και Ιατρικής Φαρμακολογίας του UCLA
 
Και προσθέτει πως «αντί να εξοντώνουμε όλα τα βακτήρια, περιλαμβανομένων και των ωφέλιμων, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην αλλαγή της ισορροπίας προς ένα υγιές μικροβίωμα, είτε εξοντώνοντας τα κακά, είτε ενισχύοντας τα καλά».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας