Τρίτη 16 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Από το 2018 το Iqos στην Κύπρο

Από το 2018 το Iqos στην Κύπρο

Εντός του 2018 αναμένεται η κάθοδος στην κυπριακή αγορά του φιλόδοξου project της Philip Morris, η οποία λανσάρει από το τέλος του 2016 ένα υποκατάστατο του τσιγάρου.

Οι δημιουργοί του Iqos προσδοκούν ότι θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στον χώρο της καπνοβιομηχανίας, συμβάλλοντας ενδεχομένως και στην κατάργηση των συμβατικών τσιγάρων.
 
Αντί να καίει, θερμαίνει

Το Iqos είναι συσκευή ελέγχου θέρμανσης των φύλλων του καπνού, ο οποίος θα είναι λιγότερος από τον καπνό που παράγει το συμβατικό τσιγάρο.
 
Αποτελείται από τρία βασικά εξαρτήματα, ένα ραβδί καπνού (που ονομάζεται HEETS ή HeatSticks), μία ηλεκτρονική θήκη (holder) και ένα φορτιστή.
 
Για να χρησιμοποιήσει κάποιος το Iqos, εισάγει το ραβδί καπνού στη θήκη, που περιέχει τον ηλεκτρονικά ελεγχόμενο θερμαντήρα, ο οποίος θερμαίνει το ραβδί καπνού.
 
Ο καταναλωτής σπρώχνει ένα κουμπί για να ενεργοποιήσει τον θερμαντήρα και στη συνέχεια τραβάει το ραβδί προκειμένου να απολαύσει τη γεύση του θερμού καπνού. Μόλις τελειώσει το ραβδί καπνού, ο καταναλωτής τον αφαιρεί από τη θήκη.
 
Όταν χρειαστεί, ο καταναλωτής επαναφορτίζει τη θήκη εισάγοντάς την ηλεκτρονική θήκη στο φορτιστή.
 
Αγκάθι το φορολογικό καθεστώς

Παρόλο που η νομοθεσία που επιτρέπει την κυκλοφορία μίας τέτοιας συσκευής στην κυπριακή αγορά έχει πάρει το πράσινο φως της Βουλής, εντούτοις η άφιξη της στην Κύπρο θα καθυστερήσει για τουλάχιστον έναν χρόνο, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει το φορολογικό καθεστώς που θα διέπει την κατανάλωση ενός τέτοιου είδους τσιγάρου.
 
Αρμόδιο τμήμα  που θα καθορίσει το φορολογικό καθεστώς για ένα προϊόν όπως το Iqos είναι το Τμήμα Τελωνείων του Υπουργείου Οικονομικών.
 
Σε επικοινωνία του InBusinessNews με την εταιρεία Cassandra Trading, που εισάγει τα προϊόντα της Philip Morris στην Κύπρο, τονίστηκε ότι με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα η άφιξη του Iqos δεν αναμένεται σίγουρα πριν το τέλος του 2017, αλλά περίπου στα μέσα του 2018.   
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και στο άκουσμα του λανσαρίσματος της συσκευής της Philip Morris, λίγο πριν το τέλος του 2016, οι κυπριακές εταιρείες εισαγωγής και διανομής τσιγάρων εξέφρασαν προβληματισμό για τη συγκεκριμένη κίνηση του αμερικανικού κολοσσού, εντούτοις πλέον αναγνωρίζεται ότι το Iqos ενδεχομένως να αποτελέσει τη νέα τάση στα τσιγάρα.
 
Προς το παρόν το Iqos διατίθεται σε αρκετές χώρες, μεταξύ άλλων, στον Καναδά, τη Δανία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Ιαπωνία, το Καζακστάν, το Μονακό, τη Νέα Ζηλανδία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Νότια Αφρική, την Ισπανία και την Ελβετία.
 
Όπως αναφέρει η Phlip Morris, πάνω από 1,4 εκατ. καταναλωτές έχουν στραφεί από τα συμβατικά τσιγάρα στο Iqos, την ίδια ώρα που η εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει το προϊόν σε περισσότερες από 30 χώρες έως τα τέλη του 2017.
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας