Πέμπτη 16 Μαϊ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ανοίγει το Σεπτέμβριο το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο

Ανοίγει το Σεπτέμβριο το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο

Έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του θα είναι από το Φθινόπωρο, το ιδιωτικό «Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο», στη Λεμεσό. 
 
Μιλώντας στη διάρκεια ειδικού φόρουμ για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο, που πραγματοποιήθηκε της Πέμπτη στο πλαίσιο της 26ης Ετήσιας Συνέλευσης της ΕΤΑΑ στη Λευκωσία, ο εμπνευστής και δημιουργός του κέντρου, Dr Νίκος Ζάμπογλου αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος, γνωστοποιώντας μεταξύ άλλων ότι το πολυσυζητημένο κέντρο θα είναι έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 
 
Το έργο, που ανεγείρεται στην περιοχή Αγίου Αθανασίου, αναμένεται να κοστίσει περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα μπορεί να εξυπηρετεί περί τους 1500 ασθενείς το χρόνο. 
 
 
Όπως ανέφερε ο κ. Ζάμπογλου, το έργο ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα , ενώ η χρηματοδότηση από τον τραπεζικό τομέα έγινε με γρήγορους ρυθμούς και χωρίς επιπλοκές.
 
Ωστόσο, τόνισε πως η Κυβέρνηση δεν έχει μέχρι στιγμής προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις για τον τρόπο παροχής των υπηρεσιών του Κέντρου στους πολίτες.
 
Βάσει των σχεδιασμών και την τοποθεσίας του, πάντως, το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του Κέντρου θα μπορεί να εξυπηρετεί τους ασθενείς της νοτιοδυτικής Κύπρου (Λεμεσού-Πάφου) που σήμερα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Λευκωσία, ενώ σύμφωνα με τον κ. Ζάμπογλου, στόχος είναι η προσέλκυση και ασθενών από άλλες χώρες.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κέντρο θα λειτουργήσει ένα σύγχρονο τμήμα επεμβατικής ογκολογίας, το οποίο θα προσφέρει υπηρεσίες που υπολογίζεται ότι θα προσελκύσουν ασθενείς από το εξωτερικό.
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας