Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Στις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ μπορείς να γίνεις εθελοντής δότης μυελού των οστών, σε μόνο ένα λεπτό

Στις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ μπορείς να γίνεις εθελοντής δότης μυελού των οστών, σε μόνο ένα λεπτό

Tο ερχόμενο Σάββατο 27/05/2017, μεταξύ 10:00 -13:00, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ σε συνεργασία με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, σε καλούν να αφιερώσεις μόνο ένα λεπτό από το ψώνισμά σου, το οποίο μπορεί να χαρίσει ζωή σε κάποιον συνάνθρωπό σου.

Η διαδικασία είναι πλέον πολύ απλή και γρήγορη και σε μόλις τρία βήματα γίνεσαι εθελοντής δότης μυελού των οστών.

1. Ενημέρωση για να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών

2. Συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής δότη μυελού των οστών

3. Λήψη επιχρίσματος από το στόμα (δείγμα σάλιου με μπατονέτα)

Η ενημέρωση και οι δειγματοληψίες θα γίνονται ταυτόχρονα στις υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ στην Έγκωμη, στο κεντρικό κατάστημα Λάρνακας, στον Κάψαλο και στην Πάφο.

Η Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, Ελίνα Θεοδότου, καλεί το κοινό που θα ψωνίσει  στις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ το ερχόμενο Σάββατο, να αφιερώσει μόνο ένα λεπτό, ώστε να ενημερωθεί για αυτή την απλή, ανώδυνη και γρήγορη διαδικασία και να βοηθήσει την προσπάθεια του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος για ανανέωση και διεύρυνση του αρχείου εθελοντών δοτών μυελού των οστών και να χτίσουμε έναν κόσμο χωρίς λευχαιμία.

«Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα είναι η γήρανση του αρχείου του, καθώς εθελοντές δότες μυελού των οστών μπορούν να είναι άτομα από 18 έως 45 χρόνων. Γι αυτό όλοι εμείς, οι νέοι άνθρωποι έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε σε αυτό τον ιερό σκοπό, ακολουθώντας τα βήματα των μεγαλύτερων, οι οποίοι πριν από 15-20 χρόνια γίνονταν κατά χιλιάδες εθελοντές δότες, με αποτέλεσμα στο αρχείο να είναι εγγεγραμμένοι σήμερα 160.000 συνάνθρωποι μας» επισημαίνει η κα Θεοδότου.

Η ενέργεια εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας