Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Πραγματοποιήθηκε το 18ο ετήσιο δείπνο του Παγκυπρίου Συνδέσμου για Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας

Πραγματοποιήθηκε το 18ο ετήσιο δείπνο του Παγκυπρίου Συνδέσμου για Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας

 Πραγματοποιήθηκε απόψε στο Ξενοδοχείο Χίλτον της Λευκωσίας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, το 18ο ετήσιο δείπνο του Παγκυπρίου Συνδέσμου για Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας.
 
Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος στα χρόνια της λειτουργίας του ο Σύνδεσμος κατάφερε μέχρι σήμερα να στείλει σε δυσπραγούσες περιοχές του πλανήτη χρηματική βοήθεια πέραν των $7.500.000 αλλά και μεγάλες ποσότητες ειδών ένδυσης και υπόδησης, τροφίμων και φαρμάκων σε χώρες του τρίτου κόσμου αλλά και σε περιοχές που πλήγηκαν από σεισμούς πλημμύρες, τσουνάμι, πολέμους και άλλες καταστροφές, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
 
Ο Μητροπολίτης Κιτίου τόνισε ότι την ίδια στιγμή ο Σύνδεσμος συνεχίζει να ανεγείρει και να εξοπλίζει νοσοκομεία, κλινικές, σχολεία και ορφανοτροφεία στην αφρικανική ήπειρο και σε πόλεις της Ρωσίας.
 
Υπογράμμισε ακόμη ότι από την ίδρυση του Συνδέσμου χιλιάδες παιδιά από χώρες της Αφρικής έχουν «υιοθετηθεί» με το ποσό των €25/μήνα, το οποίο, όπως εξήγησε, καλύπτει τα δίδακτρα, τη στολή, τα βιβλία και τη διατροφή ακόμα και της οικογένειας τους. «Πολλά από αυτά τα παιδιά έχουν τελειώσει και τις σπουδές τους και είναι σήμερα γιατροί, δικηγόροι, δάσκαλοι, καθηγητές και πρεσβευτές της Κυπριακής Δημοκρατίας στους τόπους διαμονής τους» είπε.
 
Στο πλαίσιο του δείπνου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε συμβολική εισφορά της Κυβέρνησης στο Σύνδεσμο ύψους €25.000.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι το έργο που επιτελεί επί 35 τόσα χρόνια ο Σύνδεσμος αποτελεί την πιο ωραία συμβολή σε έναν κόσμο, μια κοινωνία αλληλεγγύης και αγάπης.

«Εσείς, κόντρα στα σημεία των καιρών, εξακολουθείτε αδιαλείπτως να έχετε ως κύριο μέλημά σας, την παροχή αξιοπρεπούς ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας, έτσι που να μπορούν να απολαμβάνουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, της μόρφωσης, της διαβίωσης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης» είπε προς τα μέλη του Συνδέσμου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στη σημασία του εθελοντισμού στην αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της οικονομικής κρίσης, λέγοντας προς τα μέλη του Συνδέσμου ότι ενθαρρύνεται από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της πολιτικής της Κυβέρνησης αλλά και τις παρεμβάσεις συνδέσμων όπως ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας, «πως σύντομα θα περιορίσουμε στο ελάχιστο δυνατόν τις επιπτώσεις της κρίσης για όλους».

Αναφερόμενος στη μάστιγα της πείνας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως παραμένει ως ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα, που απασχολούν την παγκόσμια κοινωνία και αποτελεί συνάμα τη μεγαλύτερη ντροπή για την ανθρωπότητα και τον πολιτισμό μας.

Εξήγησε δε πως είναι διαπιστωμένο πως σε παγκόσμιο επίπεδο η πείνα είναι απότοκο της φτώχειας, η οποία με τη σειρά προκύπτει συνήθως ως αποτέλεσμα βαθιών κοινωνικών ανισοτήτων, οι οποίες πολλές φορές καταγράφονται ακόμη και ανάμεσα στα ίδια τα κράτη.

«Η άνιση κατανομή πόρων και εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων οδηγεί μοιραία στο δραματικό αυτό φαινόμενο» τόνισε, υποδεικνύοντας ως εκ τούτου πως οι πρωτοβουλίες για την επίλυσή του πρέπει να είναι παγκόσμιες και συντονισμένες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η παρουσία του απόψε στο δείπνο, συνιστά μια συμβολική έκφραση του προσωπικού ενδιαφέροντος του αλλά και της Κυβέρνησής στο σύνολο της, για το δράμα των όπου γης συνανθρώπων μας που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, πείνας και δυστυχίας και ανακοίνωσε στο πλαίσιο αυτό μια συμβολική εισφορά 25,000 ευρώ, ως ελάχιστη στήριξη από την Κυβέρνηση, του υπεράνθρωπου αγώνα που ο Σύνδεσμός και ο Μητροπολίτης Κιτίου, προσωπικά, δίνουν για την απόκρουση αυτής της μάστιγας που βασανίζει εκατομμύρια συνανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στον Ρένο Αντρέου συνιδιοκτήτη των εστιατορίων Μακντόναλντς στην Κύπρο, σε εκπρόσωπο της εταιρείας Michaels Automotives Ltd, στον Άγγελο Νικολαΐδη, στο μουσικό σχήμα «Ανεράδα» το οποίο παρουσίασε καλλιτεχνικό πρόγραμμα και στην Έλενα Παπαδοπούλου η οποία παρουσίασε την εκδήλωση. 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας