Δευτέρα 6 Μαϊ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Πρότυπος Μαιευτική Γυναικολογική κλινική ΛΗΔΡΑ

Πρότυπος Μαιευτική Γυναικολογική κλινική ΛΗΔΡΑ

Η Πρότυπος Μαιευτική Γυναικολογική  κλινική Λήδρα βρίσκεται στην Πρωτεύουσα της Κύπρου την Λευκωσία.
 
Η Κλινική Λήδρα αποτελεί εξέλιξη της Γυναικολογικής Κλινικής  ¨Πρότυπος¨ που ίδρυσε ο Δρ. Τάκης Γεωργίου.

Στην Κλινική γεννήθηκε το πρώτο παιδί με την μέθοδο της  Εξωσωματικής γονιμοποίησης το 1984.
 
Ο Δρ. Γεωργίου ήταν πρωτοπόρος στον τομέα της εξωσωματικής Γονιμοποίησης και ίδρυσε το πρώτο κέντρο IVF στην Κύπρο και από τα πρώτα στην Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.
 
Σήμερα η κλινική προσφέρει Γυναικολογικές, Μαιευτικές υπηρεσίες, εξειδικεύεται στον τομέα της γονιμότητας καθώς το κέντρο γονιμότητας και εξωσωματικής γονιμοποίησης Λήδρα Εμβρυογένεσις, οι έμπειροι εξειδικευμένοι γιατροί μας μαζί με την  ομάδα των Εμβρυολόγων μας είναι σε θέση να προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
 
Το όραμα για την κλινική Λήδρα ήταν και είναι να διατηρήσει το προφίλ που είχε από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, δηλαδή το προφίλ μιας σύγχρονης ιατρικής μονάδας η οποία συμβαδίζει με τις επιστημονικές εξελίξεις και συγχρόνως δίνει στους νοσηλευόμενους της την αίσθηση  πως βρίσκονται σε ένα άρτια εξοπλισμένο χώρο ο οποίος θα κάνει την εμπειρία ενός τοκετού η μιας χειρουργικής επέμβασης άνετη και ασφαλή.
 
Γι αυτά φροντίζει επίσης το Μαιευτικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο βρίσκεται δίπλα από τους νοσηλευόμενους με την απαραίτητη φροντίδα και έγνοια.
 
 
Η εποχή της ατομικότητας στην εκτέλεση του Ιατρικού έργου αποτελεί  παρελθόν. Φιλοσοφία της κλινικής Λήδρα αποτελεί η ομαδική εργασία και η συνεργασία των γιατρών της.
 
Σήμερα η κλινική Λήδρα έχει να επίδειξη μια δυναμική ομάδα δεκαεπτά επιστημόνων (Γιατροί- Εμβρυολογοι-Γενετιστές) ένα δίκτυο συνεργατών Γιατρών οι οποίοι με ενθουσιασμό αφοσίωση εργατικότητα  ομαδικό πνεύμα και επαγγελματισμό ενεργούν προς το συμφέρον των ασθενών
 
 
Λειτουργούν πέντε τμήματα:

1. Μαιευτικό τμήμα
2. Γυναικολογικό τμήμα
3. Κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και εξωσωματικής γονιμοποίησης «Λήδρα-Εμβρυογένεσις»
4. Τμήμα πλαστικής χειρουργικής
5. Υπηρεσία Συμβουλευτικής καθοδήγησης και Ψυχολογικής υποστήριξης
 
Tο 2007 η κλινική επεκτάθηκε κτιριακά, ανακαινίστηκε ριζικά και εκσυγχρονίσθηκε πλήρως ο ιατρικός εξοπλισμός της.  Όλοι οι χώροι χαρακτηρίζονται για την υψηλή αισθητική και λειτουργικότητα τους.
 
Πρόκειται για μια σύγχρονη μονάδα με συνολικά τριάντα πέντε (35) άτομα ανθρώπινο δυναμικό, η οποία συμβαδίζει με την σύγχρονη Ευρωπαϊκή φιλοσοφία για δημιουργία μικρών και φιλικών προς τους ασθενείς μονάδων,  ενώ παράλληλα διακρίνεται για τη δυναμικότητα και την επιστημονική αρτιότητα του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού  καθώς και τον υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό της.

Εξωσωματική Γονιμοποίηση – IVF

Η μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του «ΛΗΔΡΑ – ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΕΣΙΣ» έχει μια μακρά ιστορία.  Ιδρύθηκε από το Δρ. Τάκη Γεωργίου το 1984 και το 1985 πέτυχε το πρώτο «παιδί του σωλήνα» στην Κύπρο και ένα από τα πρώτα στην Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια.
 
Έκτοτε η μονάδα αναβαθμίζεται και αναπροσαρμόζεται συνέχεια ακολουθώντας τις εξελίξεις  του κλάδου.
 
Οι έμπειροι  Ιατροί της μονάδας προσφέρουν σε βάθος έρευνα και διάγνωση των αιτίων της υπογονιμότητας και στη συνέχεια τη θεραπεία για όλες τις μορφές της.
 
Οι πολύ καλά εκπαιδευμένοι εμβρυολόγοι με εμπειρία από τα καλύτερα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου, μπορούν να προσφέρουν όλες τις δυνατές μεθόδους υποβοιηθούμενης αναπαραγωγής.
 

 
Διερεύνηση Υπογονιμότητας

 
•    Διερεύνηση αντρικής υπογονιμότητας
•    Διερεύνηση γυναικείας υπογονιμότητας
•    Διερεύνηση των αιτιών και θεραπεία των καθ΄εξιν αποβολών.
•    Αντιμετώπιση του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών.
•    Διερεύνηση και θεραπεία της ενδομητρίωσης.
•    Διερεύνηση και θεραπεία σαλπιγγικού παράγοντα
•    Ορμονικός έλεγχος
•    Λαπαροσκόπηση/ Υστεροσκόπηση (Διαγνωστική, Επεμβατική)
 
Μαιευτικό τμήμα
 
Η αίθουσα τοκετού διαθέτει τον πλέον σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό για την εκτέλεση της μαιευτικής πράξης με ασφάλεια προς όφελος της επιτόκου και του νεογέννητου.

Τα παρακείμενα δυο χειρουργεία είναι πάντα σε ετοιμότητα να λειτουργήσουν άμεσα και με ασφάλεια για τις καισαρικές τομές.

Η φιλοσοφία της κλινικής μας αναφορικά με τη μορφή τοκετού είναι σαφώς υπέρ του φυσιολογικού τοκετού.

Οι θάλαμοι των ασθενών πληρούν όλες τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την υγεία των χώρων για κλιματισμό, ανανέωση του αέρα και φιλτράρισμα της ατμόσφαιρας.

Επιθυμία μας είναι η επίτοκος να έχει μία ευχάριστη εμπειρία και ανάμνηση κατά τη διάρκεια  του τοκετού και της λοχείας μέσα σε ατμόσφαιρα οικογενειακού περιβάλλοντος και με την ιδιαίτερη φροντίδα του νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

ΑΝΩΔΥΝΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ

Η επίτοκος προετοιμάζεται ψυχολογικά για την συνάντηση με το κορυφαίο γεγονός της ζωής της γυναίκας.

Η επίτοκος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στην ψυχοπροφυλακτική μέθοδο και στην επισκληρίδιο αναισθησία.
  
Γνωρίστε την  Ιατρική και παραϊατρική ομάδα ή επικοινωνήστε: 
 
Τήλ: +357 22816600
Φάξ: +357 22816605
Email: 
Πινδάρου 19
Αγ. Αντώνιος, 
1060 Λευκωσία
Κύπρος
 
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας