Σάββατο 4 Μαϊ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Κυπριακός Σύνδεσμος Επείγουσας και Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης (ΚΣΕΠΑ)

Κυπριακός Σύνδεσμος Επείγουσας και Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης (ΚΣΕΠΑ)

Κυπριακός Σύνδεσμος Επείγουσας και Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης (ΚΣΕΠΑ) είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε για την προαγωγή και βελτίωση του επιπέδου γνώσεων και δεξιοτήτων νοσηλευτών, ιατρών, και διασωστών που απασχολούνται, ή με οποιοδήποτε τρόπο δραστηριοποιούνται, στο πεδίο της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, μέσα από τη διοργάνωση διαλέξεων, σεμιναρίων, συνεδρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων από προσοντούχα, εξειδικευμένα και εγκεκριμένα από τους κατάλληλους φορείς πρόσωπα.
 
Ο ΚΣΕΠΑ παρέχει εκπαδευτικά προγράμματα υψηλής ποιότητας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οργανισμός μας παρέχει υψηλής ποιότητας δραστηριότητες συνεχούς εκπαίδευσης συνδυάζοντας πάντα την θεωρία με την πράξη και τηρώντας τα αποδεκτά πρότυπα αφού περνά από συνεχείς αξιολογήσεις από την Διεθνή κοινότητα για διατήρηση των δικαιωμάτων του για εκπαίδευση.
ΚΣΕΠΑ & τα προγράμματα PHTLS, TFR, Disaster Management

Ο ΚΣΕΠΑ είναι ο επίσημος και μοναδικός επιστημονικός φορέας των προγραμμάτων Prehospital Trauma Life Support (PHTLS), Τtrauma First Response (TFR) και Disaster Management Course στην Κύπρο, κατόπιν σχετικών γραπτών αδειών από έγκριτους και Διεθνείς Οργανισμούς (National Emergency Medical Technicians, European Prehospital Trauma committee, American College of Surgeons).

ΚΣΕΠΑ & EMS CYPRUS APHRODITE RALLY

Ο ΚΣΕΠΑ είναι και επίσημος διοργανωτής του διεθνές διαγωνισμού Πληρωμάτων Ασθενοφόρων -“EMS CYPRUS APHRODITE RALLY” που διοργανώνεται στην Κύπρο κάθε δύο χρόνια βασισμένος σε διεθνή πρότυπα.

 Η διοργάνωση του Διαγωνισμού έχει σαν στόχο την εκπαίδευση αλλά και την προβολή των εξαιρετικών υπηρεσιών προνοσοκομειακής φροντίδα υγείας της χώρας μας στη Διεθνή Κοινότητα.

 Ο διαγωνισμός αυτός προσφέρει στους συμμετέχοντες αξιοσημείωτες εμπειρίες μιας και τα πληρώματα καλούνται να διαγωνιστούν κάτω από δύσκολες και πραγματικές συνθήκες διάσωσης .

Ο ΚΣΕΠΑ | Συνέδριο Προνοσοκομειακής και Επείγουσας Φροντίδας Υγείας

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Κυπριακός Σύνδεσμος Επείγουσας και Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης κατανοώντας την ανάγκη του επαγγελματία υγείας για συνεχιζόμενη εκπαίδευση είναι και επίσημος διοργανωτή του Συνεδρίου Προνοσοκομειακής και Επείγουσας Φροντίδας Υγείας .

 Mέσω του συνεδρίου αυτού, ο Κ.Σ.Ε.Π.Α επιχειρεί να ανταποκριθεί στην απαίτηση για προσφορά σύγχρονης και επιστημονικά άρτιας γνωσης στο τομέα της επείγουσας αντιμετώπισης.

 Το συνέδριο απευθύνεται σε ολόκληρη την ομάδα που ασχολείται με την επείγουσα αντιμετώπιση που περιλαμβάνει ιατρούς ,νοσηλευτές, διασώστες, οδηγούς ασθενοφόρων, φοιτητές ιατρικών και νοσηλευτικών σχολών.

 Η πρόσφορά εθελοντικής εργασίας είναι ο κυριότερος στόχος του συνδέσμου γι αυτό οι εκπαιδευτές μας εργάζονται έδω και 15 χρόνια εθελοντικά χωρίς καμία αμοιβή προσφέρωντας πάντα ότι καλύτερο για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.
 
Πρίν από 17 χρόνια…
 
Το άτομο που ξεκίνησε που πρακτικά τα ξεκίνησε την δράση και την οργάνωση όλου αυτού του εργου, ήταν ο  Δρ. Ανδρέας Μενελάου, το άτομο εις μνήμη του οποίου ονομάσαμε το Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο στην Επισκοπή.
 
Το βιογραφικό του είναι αναρτημένο στο 
ksepa.org.cy
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
  
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας