Τρίτη 23 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

7 συμβουλές όταν ταξιδέψεις για υγιή δόντια

7 συμβουλές όταν ταξιδέψεις για υγιή δόντια

Περιμένεις πως και πως τις καλοκαιρινές σου διακοπές!Είναι η περίοδος που χαλαρώνεις, και πολύ καλά κάνεις! Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάς να διατηρείς την στοματική σου υγεία αλλά και γενικά την υγεία σου σε φόρμα. Φαντάσου να σου συμβεί κάτι δυσάρεστο και να σου τις χαλάσουν…
 
Ρωτήσαμε την Δρ. Άννα Μαρία Γιαννίκος, Χειρούργο Οδοντίατρο με ειδίκευση στα οδοντιατρικά λέιζερ και στην αισθητική οδοντιατρική να μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας, δίδοντας μας 7 σημαντικές συμβουλές που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψιν όταν ταξιδεύεις.
 
Η στοματική υγεία και η υγιεινή των δοντιών σου δεν πάνε ΠΟΤΕ διακοπές!
 
 
Για αυτό:
 
Συμβουλή 1-Πριν και μετά το ταξίδι σου, φρόντισε να καθαρίσεις τη θήκη της οδοντόβουρτσας σου!
 
Η θήκη που θα αποθηκεύσεις την οδοντόβουρτσα σου πρέπει να είναι καθαρή και να έχει αρκετές οπές για σωστό εξαερισμό, ώστε να μην είναι εστία μικροβίων.
 
Συμβουλή 2-Στέγνωσε καλά την οδοντόβουρτσα σου!
 
Μια βούρτσα που μένει υγρή αναπαράγει βακτήρια. Για αυτό μόλις φτάσεις στον προορισμό σου τοποθέτησε την σε ένα φλιτζάνι σε όρθια θέση.
 
Συμβουλή 3-Πλύνε καλά τα χέρια σου πριν πλύνεις τα δόντια σου!
 
Και αν είσαι σε μια χώρα όπου το τοπικό νερό δεν είναι ασφαλές για κατανάλωση, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ασφαλές και για την στοματική σου φροντίδα. Χρησιμοποιήσε εμφιαλωμένο νερό.
 
Συμβουλή 4-Βάλε στη τσάντα σου τσίχλες χωρίς ζάχαρη!
 
Τα ταξίδια καθιστούν δύσκολο να βουρτσίζεις τα δόντια σου αμέσως μετά το γεύμα. Οι τσίχλες θα αυξήσουν το σάλιο σου εξουδετερώνοντας το όξινο περιβάλλον που μπορεί να δημιουργηθεί από τα φαγητά.
 
Μπορεί ήδη να το γνωρίζεις αυτό-το χαμηλό pH στο στόμα, είναι πολύ βλαβερό για τα δόντια σου μια και είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση της τερηδόνας!
 
Συμβουλή 5-Πρόσεχε τι τρως και τι πίνεις!
 
Θες να χαλαρώσεις, το γνωρίζω, για αυτό δεν θα σου ααπαγορεύσω τα γλυκά- να τα φας αμέσως μετά το γεύμα σου, πιες ένα ποτήρι νερό μετά από την πόσιν φρουτοχυμών ή όξινων ροφημάτων(όπως είναι η λεμονάδα), και περίμενε ένα δίωρο, τουλάχιστον, μέχρι να πλύνεις τα δόντια σου αν έφαγες ή ήπιες κάτι που ήταν όξινο.
 
Προσοχή! μην μασουλάς παγάκια αν δεν θες να σου σπάσει κανένα δόντι!
 
Συμβουλή 6-Προγραμματίσου σωστά!
 
Προγραμμάτισε τον οδοντιατρικό σου έλεγχο ή καθαρισμό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή πριν από το ταξίδι σου.
 
Δεν θες με τίποτα να σου χαλάσουν τις διακοπές σου ένας ξαφνικός πονόδοντος, μια μόλυνση στο δόντι ή ένα σπασμένο δόντι. Δεν θες με τίποτα να τρέχεις σε άγνωστους οδοντιάτρους ή στα επείγοντα, την ώρα που θες να χαλαρώσεις, σωστά;
 
Συμβουλή 7-Δημιούργησε το δικό σου οδοντιατρικό σετ πρώτων βοηθειών!
 
Βάλε σε ένα μικρό τσαντάκι λίγες γάζες, ένα μικρό μπουκαλάκι με γαρυφαλέλαιο(το βρίσκεις στα φαρμακεία, και μπορείς να βάλεις λίγο τοπικά αν έχεις πόνο στο δόντι) τα παυσίπονα που σου έχει συστήσει ο οδοντίατρος σου, μια παγοκύστη μιας χρήσης(που θα βάλεις στο μάγουλό σου σε περίπτωση οιδήματος) και φυσικά την κάρτα του οδοντιάτρου σου με όλα τα τηλέφωνα, περικλειόμενου και αυτού που θα χρησιμοποιήσεις σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
 
 
Ακολούθησε τις πιο πάνω συμβουλές και να είσαι σίγουρος πως θα περάσεις ξέγνοιαστες διακοπές
 
Το αξίζεις άλλωστε!
 
 
 
* Dr. Anna-MariaYiannikos  (DDS, MSc., MBA,LSO)
Managing Director of  Yiannikos Centre for Holistic Dentistry Adjunct Faculty Member of AALZ at RWTH Aachen University Campus
 
8 Alkeous & Pindarou Str.
1060 Nicosia Cyprus
Website: www.yiannikosdental.com
Webmail: annamariadentist@yahoo.com
Tel: + 357 22 764 765
Fax: + 357 22 756 160
FACEBOOK

 
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας