Τετάρτη 15 Μαϊ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Και δεύτερη γυναίκα νεκρή λόγω καύσωνα στην Κύπρο

Και δεύτερη γυναίκα νεκρή λόγω καύσωνα στην Κύπρο

Δεύτερος θάνατος καταγράφεται στην Κύπρο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών καύσωνα που επηρεάζουν κυρίως τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
 
Μετά το θάνατο της 75χρονη στη Λευκωσία η οποία κατέληξε από θερμοπληξία και η οποία είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό από ζαχαρώδη διαβήτη, την τελευταία της πνοή άφησε και 60χρονη, επίσης από τη Λευκωσία. 
 
Το δεύτερο θύμα εντοπίστηκε χθες αναίσθητο στην αυλή της οικίας της στην Λευκωσία και σήμερα διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή η οποία κατέδειξε ότι ο θάνατος της προσήλθε από θερμοπληξία.
 
Στο μεταξύ, άλλα τρία περιστατικά θερμοπληξίας, λόγω του καύσωνα, καταγράφηκαν χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Συνολικά καταγράφηκαν τέσσερα περιστατικά θερμοπληξίας, τα πρώτα για το 2017.

Συνολικά καταγράφηκαν 5 περιστατικά θερμοπληξίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
 
 
Εκτός από τις δυο γυναίκες που υπέκυψαν, ένα από τα άλλα τρία περιστατικά αφορά παιδάκι ενός έτους, οι γονείς του οποίου το άφησαν χθες το μεσημέρι να παίζει σε πισίνα κάτω από τον καυτό ήλιο, με συνέπεια να πάθει θερμοπληξία.

Τα δύο άλλα περιστατικά, είπε, αφορούν άτομα ηλικίας 70 με 75 χρονών, τα οποία εισήχθησαν στο ΓΝΛ με ψηλό πυρετό.

Σημείωσε ότι στο σπίτι πρέπει να χρησιμοποιούνται ανεμιστήρες ή κλιματιστικά συστήματα, ιδιαίτερα κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας, ενώ συνίστανται επίσης τα πολλά και συχνά ντους.

Για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως βρέφη, ηλικιωμένα άτομα και εγκυμονούσες, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι πρέπει να δίδεται μεγαλύτερη προσοχή, ενώ για τα άτομα με χρόνια νοσήματα ή που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, όπως διουρητικά ή αντικαταθλιπτικά, είπε πως θα ήταν καλό να συμβουλευθούν το γιατρό τους αν χρειάζεται να λαμβάνουν ειδικά μέτρα.
 
Μέχρι τώρα, καταγράφηκαν τέσσερα περιστατικά θερμοπληξίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ενώ ένα άτομο ηλικίας 75 χρόνων, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και χρόνια προβλήματα ζαχαρώδους διαβήτη κατέληξε : Στο νοσοκομείο 12 μηνών βρέφος από θερμοπληξία - 4 περιστατικά ελέω καύσωνα 
 
To ένα από τα τρία περιστατικά αφορά παιδάκι ενός έτους, οι γονείς του οποίου το άφησαν το μεσημέρι να παίζει σε πισίνα κάτω από τον καυτό ήλιο, με συνέπεια να πάθει θερμοπληξία.
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας