Παρασκευή 17 Μαϊ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Παραδόθηκαν τα τροχοκαθίσματα στην Λάρνακα

Παραδόθηκαν τα τροχοκαθίσματα στην Λάρνακα

Τρία τροχοκαθίσματα που θα επιτρέπουν εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα ατόμων με ειδικές ανάγκες, τα οποία επιχορηγήθηκαν από τον Δήμο Λάρνακας, τον ΚΟΤ, τον Ροταριανό Όμιλο Λάρνακα – Κίτιον, παρέλαβε σήμερα ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας.

Τα δύο τροχοκαθίσματα θα τοποθετηθούν κοντά στους πύργους ναυαγοσωστών στη παραλία Μακένζι και  Φοινικούδες, αντικαθιστώντας τα υφιστάμενα, ενώ για πρώτη φορά θα τοποθετηθεί τροχοκάθισμα στη παραλία Καστέλα.

Τα τροχοκαθίσματα θα τοποθετούνται σε ειδική ράμπα και στη συνέχεια οι ναυαγοσώστες που έχουν εξειδικευθεί σ’αυτά, θα βοηθούν τα άτομα ΑΜΕΑ να εισέρχονται στη  θάλασσα.

Η παραλαβή έγινε στην παραλία των Φοινικούδων και σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λάρνακας χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» τη σημερινή μέρα για τη πόλη γιατί όπως εξήγησε «ένας από τους βασικούς στόχους, που θέσαμε είναι να έχουμε μια πόλη προσβάσιμη για όλους τους συνδημότες και συνανθρώπους μας που δυνατόν να αντιμετωπίζουν κάποια κινητικά προβλήματα. Σήμερα δεν νοείται μια πόλη να μην παρέχει σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες της όλες τις διευκολύνσεις και εχέγγυα για να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή όπως έχει ο κάθε ένα από εμάς».
 
Πρόσθεσε ότι «ένα από τα έργα που έχουν τροχοδρομηθεί για τη Λάρνακα είναι και η τοποθέτηση των τροχοκαθισμάτων για ΑΜΕΑ προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα και να απολαμβάνουν το μπάνιο τους. Ο μεγάλος στόχος που θέσαμε για μια πόλη προσβάσιμη για όλους παίρνει σάρκα και οστά, όχι μόνο με τη σημερινή παράδοση των τροχοκαθισμάτων, αλλά και με την υλοποίηση σειράς έργων σε διάφορες κεντρικές και μη αρτηρίες της Λάρνακας οι οποίες να είναι προσβάσιμες στα ΑΜΕΑ».
 
Ανέφερε, επίσης, ότι «στη παραλία Μακένζι θα προβούμε σε μια σειρά από εργασίες στα αποδυτήρια, ώστε να είναι προσβάσιμα και στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα, λαμβάνοντας υπόψη ότι η προσβασιμότητα και χρήση υποδομών, υπηρεσιών και αγαθών από όλους τους πολίτες της Λάρνακας αποτελεί προτεραιότητα μας».

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον ΚΟΤ και τον Ροταριανό Ομιλο Λάρνακα – Κίτιον, αφού όπως εξήγησε «δεν είναι η πρώτη φορά που βοηθούν τη πόλη μας».
 
Εκ μέρους του ΚΟΤ ο Χριστάκης Κασσιανός ανέφερε ότι «ο Οργανισμός έχει θέσει ως στόχο του τη βοήθεια ΑΜΕΑ και σε συνεργασία με τον Δήμο και την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, προχωρούμε στην επίτευξη του. Η σημερινή παράδοση του τροχοκαθίσματος αποτελεί για μας ιδιαίτερη χαρά αφού αυτός είναι ακόμα ένας τρόπος να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας τόσο το Δήμο όσο και τα άτομα με ΑΜΕΑ».
 
Πρόσθεσε ακόμα ότι «στόχος είναι να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε, να βοηθούμε δηλαδή τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, γιατί θεωρούμε ότι είναι και υποχρέωση μας αλλά περιλαμβάνεται και στις ευαισθησίες του ΚΟΤ».
 
Η Λυγία Ππατσιά – Βαγιανού, πρώην Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Λάρνακα – Κίτιον για τη χρονιά που πέρασε, ανέφερε ότι «έχουν διενεργηθεί διάφορες εκδηλώσεις προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα για αγορά ενός τροχοκαθίσματος θαλάσσης. Αισθανόμαστε πολύ περήφανοι που μπορούμε να βοηθήσουμε έστω και με αυτό τον τρόπο, τόσο την κοινωνία όσο και τα ΑΜΕΑ να μπορούν να απολαύσουν τη θάλασσα και το μπάνιο τους, όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος».
  
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας