Δευτέρα 16 Ιουλ, 2018 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για τη φαρμακευτική κάνναβη

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για τη φαρμακευτική κάνναβη

Πέραν της παροχής ποιότητας ζωής στους Κύπριους ασθενείς, το νομοσχέδιο και οι κανονισμοί για τη φαρμακευτική κάνναβη στοχεύουν στην προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση του τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας για Κύπριους και άλλους επιστήμονες, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας δρ. Γιώργος Παμπορίδης.
 
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης και των συντεχνιών ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ και ΣΕΣΙΚ, και ερωτηθείς για την έγκριση του νομοσχεδίου από το Υπουργικό Συμβούλιο για την καλλιέργεια και τη διάθεση της φαρμακευτικής κάνναβης, ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι «η κυβερνητική δράση και η νομοθετική δράση είναι μια αμφίδρομη σχέση, η οποία έχει πολλές φορές και ηθικοπλαστικό χαρακτήρα.
 
Στην πατρίδα μας υπήρχαν κάποια ταμπού σε σχέση με τη χρήση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους, τα οποία δεν πρέπει να υπάρχουν. Από τη στιγμή που μπορεί να επωφεληθεί έστω και ένας ασθενής από παράγωγα της κάνναβης για να έχει μια ποιότητα ζωής, ακόμα κι αν δεν υπάρχει θεραπεία για την ασθένειά του, είναι απαράδεκτο να μην του παρέχουμε σαν κοινωνία αυτή την ευκαιρία.
 
Πέραν όμως αυτού, η σειρά ανακαλύψεων στον τομέα της χρήσης της κάνναβης για ιατρική και φαρμακευτική χρήση παγκοσμίως καταδεικνύει ότι η κάνναβη ίσως να είναι το πιο πολλά υποσχόμενο φυτό για χρήση στη φαρμακολογία στα επόμενα χρόνια, ενδεχομένως και δεκαετίες».
 
Με αυτά τα δεδομένα, η Κυβέρνηση, κινούμενη προληπτικά επιδιώκει να αναδείξει αυτή τη δυνατότητα που παρέχεται στην Κυπριακή Δημοκρατία με την αδειοδότηση, για προσέλκυση επενδύσεων, σημείωσε ο δρ. Παμπορίδης.
 
Πρόσθεσε πως «δεν είναι μόνο το θέμα των ασθενών μας, γιατί αν ήταν μόνο αυτό θα μπορούσαμε να εισαγάγουμε πρόνοιες, οι οποίες θα επέτρεπαν την εισαγωγή τέτοιων σκευασμάτων από άλλες χώρες οι οποίες ήδη παράγουν.
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας