Τετάρτη 15 Μαϊ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Δημοσιεύονται την Τρίτη οι υποψήφιες πόλεις για φιλοξενία EBA και Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Δημοσιεύονται την Τρίτη οι υποψήφιες πόλεις για φιλοξενία EBA και Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Έληξε σήμερα το χρονοδιάγραμμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να φιλοξενήσουν, μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (EBA) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).
 
Ο κατάλογος των επίσημων υποψήφιων πόλεων για φιλοξενία μετά το 2019 των δύο ευρωπαϊκών αρχών θα δημοσιευθεί την Τρίτη, σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ.
 
Ωστόσο, τον ερχόμενο Νοέμβριο θα ληφθεί η τελική απόφαση σχετικά με τους νικητές του διαγωνισμού που θα φιλοξενήσουν τους δύο οργανισμούς, οι οποίοι μαζί απασχολούν πέραν των 1.000 εργαζομένων.
 
Οι κυριότερες υποψήφιες πόλεις για τον ΕΜΑ, που έχουν προταθεί δημόσια, είναι μέχρι σήμερα το Άμστερνταμ, η Κοπεγχάγη, το Ελσίνκι, η βόρεια γαλλική πόλη της Λιλ, η Στοκχόλμη και η Βαρκελώνη. Ο οργανισμός φαρμάκων απασχολεί 900 άτομα.
 
Το γερμανικό οικονομικό κέντρο της Φρανκφούρτης αποτελεί το φαβορί για να φιλοξενήσει την EBA, ενώ το Λουξεμβούργο, το Παρίσι και η Πράγα βρίσκονται επίσης στη μάχη για τον συγκεκριμένο οργανισμό, ο οποίος απασχολεί περίπου 190 υπαλλήλους.
 
Η Βιέννη, το Δουβλίνο και η Βαρσοβία έχουν επίσης υποβάλει υποψηφιότητα και για τις δύο αρχές. Οι ηγέτες των υπόλοιπων 27 χωρών της ΕΕ έχουν συμφωνήσει σε σύνοδο κορυφής τον περασμένο Ιούνιο, σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα επιλογής των νέων πόλεων που θα φιλοξενήσουν τα γραφεία των δύο οργανισμών.
 
Ο ΕΜΑ βρίσκεται από το 1995 στο Λονδίνο, ενώ η ΕΒΑ από το 2011 που συστάθηκε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας