Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

5 καταστάσεις που επιβάλουν άμεση επίσκεψη στον οφθαλμίατρο

5 καταστάσεις που επιβάλουν άμεση επίσκεψη στον οφθαλμίατρο

Τα προβλήματα στα μάτια μπορεί να είναι μια ανησυχητική εμπειρία. Παρά το γεγονός ότι ορισμένες διαταραχές της όρασης είναι φυσιολογικές λόγω γήρανσης κάποιες άλλες απαιτούν άμεση αντιμετώπιση.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με αιφνίδια προβλήματα όρασης, κλείστε ένα ραντεβού και δείτε αμέσως τον οφθαλμίατρο.

Ας δούμε ποιοι είναι οι 5 σημαντικότεροι λόγοι για να επισκεφτείτε το γιατρό το γρηγορότερο:

1. Πόνος μέσα στο μάτι

Κάθε συνεχής πόνος μέσα ή γύρω από το μάτι μπορεί να είναι σημάδι ενός σημαντικού προβλήματος που χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να έχει εισέλθει κάποιο ξένο αντικείμενο στον ιστό του οφθαλμού. Ορισμένες περιπτώσεις οφείλονται σε εκδορά του κερατοειδούς, που μπορεί να προκαλέσει σημαντική δυσφορία.

Η λοίμωξη του ματιού μπορεί, επίσης, να προκαλέσει πόνο.

Αυτές οι διαταραχές απαιτούν θεραπεία από οφθαλμίατρο.

2. Αιμορραγία

Οποιαδήποτε αιμορραγία στο μάτι θα πρέπει να εξεταστεί άμεσα από ειδικευμένο γιατρό. Αυτές οι βλάβες μπορεί να οφείλονται σε τραύμα του οφθαλμού ή σε κάποιες άλλες συνθήκες. Ο οφθαλμίατρος θα καθορίσει την έκταση της βλάβης στο μάτι και το είδος της θεραπείας που απαιτείται.

3. Στίγματα, φωτοψίες, μυοψίες

Όσο περνάει ο χρόνος, οι περισσότεροι άνθρωποι αναπτύσσουν στίγματα, φωτοψίες (λάμψεις) και μυοψίες (μυγάκια) στο πεδίο της όρασής τους. Πολλοί βλέπουν λάμψεις να αναβοσβήνουν στην γωνία του ματιού κατά τη διάρκεια των κινήσεών του.

Αυτές προκύπτουν συνήθως από πάχυνση του παχύρρευστου υγρού του ματιού και γενικά δεν είναι αιτία ανησυχίας.

Ωστόσο, αν παρατηρήσετε ασυνήθιστες αλλαγές στα συμπτώματα αυτά, αύξηση της σοβαρότητάς τους ή αλλαγή στην ποιότητα της όρασής σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον οφθαλμίατρό σας για εξέταση.
Μυγάκια στα μάτια. Τι είναι;

4. Διπλωπία

Η διπλή όραση μπορεί να παρουσιάσει μια ποικιλία από διαφορετικά συμπτώματα. Μπορεί να παρουσιαστεί στο ένα μάτι και όχι στο άλλο.

Μπορεί να προκληθεί από μια σειρά παθολογικές καταστάσεις που μπορεί να απαιτούν διάγνωση. Οι ίδιοι οι μύες των ματιών μπορεί να χρειαστούν θεραπεία.

Εάν αντιμετωπίσετε πρόβλημα διπλής όρασης ανά πάσα στιγμή επισκεφτείτε αμέσως το γιατρό σας.

5. Θολή όραση

Η θολή όραση μπορεί να είναι αποτέλεσμα ενός κρυολογήματος, γρίπης ή αναπνευστικούπροβλήματος.

Ωστόσο, εάν παρουσιάσετε θολότητα που δεν σχετίζεται με αυτές τις δευτερεύουσες ασθένειες, θα πρέπει να δείτε το γιατρό για να σιγουρευτείτε ότι δεν έχετε κάποια σοβαρή διαταραχή.

Η θόλωση της όρασης συμβαίνει συχνά στους ανθρώπους, καθώς γερνούν, όταν αρχίζει να αναπτύσσεται καταρράκτης. Αυτή η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί με χειρουργική επέμβαση, ώστε η όραση να είναι και πάλι καθαρή.

Εάν αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε ασυνήθιστη αλλαγή στην όραση, θα πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού για να δείτε αμέσως τον οφθαλμίατρό σας.

Σε πολλές περιπτώσεις το πρόβλημα μπορεί να είναι ήσσονος σημασίας και να αντιμετωπίζεται εύκολα. Η έγκαιρη θεραπεία είναι σημαντική για κάθε πάθηση των ματιών και μπορεί να σώσει την όρασή σας.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας