Παρασκευή 19 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Πρόγραμμα εκπαίδευσης για αντιμετώπιση επαγγελματικής εξουθένωσης στους επαγγελματίες υγείας

Πρόγραμμα εκπαίδευσης για αντιμετώπιση επαγγελματικής εξουθένωσης στους επαγγελματίες υγείας

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η δημιουργία ενός διεθνούς προγράμματος εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση της επαγγελματικής εξουθένωσης, στο πλαίσιο του προγράμματος "Παρεμβάσεις για την επαγγελματική εξουθένωση σε νοσηλευτές, φοιτητές νοσηλευτικής και φροντιστές υγείας".
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, πρόκειται για ένα εργαλείο με ατομική ή και ομαδική εφαρμογή για την εκπαίδευση επαγγελματικών υγείας και εκπαιδευτών στο χώρο της συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης.  

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη μιας καινοτόμου παρέμβασης μικτής μάθησης, η οποία αποτελείται από επτά εκπαιδευτικές ενότητες, συνδυάζοντας την εκπαίδευση μέσω διαδικτύου και τη δια ζώσης εκπαίδευση.
 
Μέσω αυτής της εκπαιδευτικής παρέμβασης αναμένεται να αναπτυχθούν γνώσεις και δεξιότητες για την πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της επαγγελματικής εξουθένωσης  σε νοσηλευτές και επαγγελματίες φροντιστές υγείας.
 
Επιπλέον, προστίθεται, στο πλαίσιο των εργασιών ανάπτυξης του εκπαιδευτικού υλικού του προγράμματος, θα διεξαχθεί στις 5 Σεπτεμβρίου του 2017, στη Λεμεσό, η 3η συνάντηση των εταίρων του προγράμματος, η οποία διοργανώνεται από την ομάδα του τμήματος Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας