Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: υπερηφάνεια για το έργο του Καραϊσκάκειου

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: υπερηφάνεια για το έργο του Καραϊσκάκειου

Ευγνωμοσύνη, συγκίνηση και υπερηφάνεια για το έργο που επιτελεί το Καραϊσκάκειο και προς τους εθελοντές δότες που μέσα από την προσπάθεια, την ευαισθησία και τον αλτρουισμό ανέδειξαν την Κύπρο σε μια χώρα πρότυπο, πραγματικά ανά το παγκόσμιο, εξέφρασε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, κατά την οποία τιμήθηκαν οι εθελοντές δότες μυελού των οστών,  που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε και το έργο των επιστημόνων, που όπως ανέφερε, δίνουν πραγματικά τεράστια προστιθέμενη αξία στην εθελοντική προσφορά των πολιτών.

«Ως κράτος, εθελοντές, χορηγοί και υποστηρικτές οφείλουμε να στηρίξουμε το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα να υλοποιήσει το δυναμικό του όραμα ‘Για ένα κόσμο χωρίς λευχαιμία’, γιατί πραγματικά ‘μόνο μαζί μπορούμε’».

Σημείωσε περαιτέρω ότι χάρη στην ευαισθησία των συμπατριωτών μας, το Κυπριακό Αρχείο Δοτών Μυελού των Οστών έχει εγγεγραμμένους 160,000 εθελοντές δότες, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, ενώ διατηρεί τη δεύτερη μεγαλύτερη δημόσια τράπεζα ομφαλικού αίματος σε αναλογία πληθυσμού παγκοσμίως με 3,330 κρυοσυντηρημένα μοσχεύματα.

Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ήρωες τους 62 δότες του 2016 και 2017 μέχρι σήμερα επειδή, όπως εξήγησε, ήρωες αποκαλούνται και από τους ασθενείς που σώθηκαν χάρη στο μόσχευμα τους.

Ο κ. Αναστασιάδης, επαναλαμβάνοντας ότι είμαστε μια χώρα που σύμφωνα με την αναλογία πληθυσμού και των εθελοντών δοτών μυελού των οστών πρωτοπορεί, σημείωσε ότι δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε στη σημερινή επιτυχία, αλλά να δημιουργούμε καθημερινά τις συνθήκες για ένα ακόμη μεγαλύτερο δίκτυο προσφοράς.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο μια Ευχή» Γιώργος Πενηνταέξ και η Πρόεδρος τους Καραϊσκάκειου Πόπη Κανάρη με τη δράση τους και όλων των άλλων συνεργατών τους, έχουν εμπνεύσει, έχουν δημιουργήσει την εμπιστοσύνη και τον αλτρουισμό που απαιτείται από κάθε σωστή κοινωνία, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τέλος, ευχαρίστησε κάθε έναν από τους 400 μέχρι τώρα εθελοντές δότες που έδωσαν συμβατά μοσχεύματα και έσωσαν ζωές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας