Παρασκευή 19 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Χόρεψε και εσύ για υγεία ευεξία και άσκηση!

Χόρεψε και εσύ για υγεία ευεξία και άσκηση!

Δεν σας έτυχε ποτέ με τον ήχο μιας μουσικής να θέλετε αμέσως να σηκωθείτε και να χορέψετε;
 
Λόγος ικανός για να εντάξετε το χορό στη ζωή σας!
 
Μέσω του χορού γυμνάζετε το σώμα σας, χάνετε εύκολα τα περιττά κιλά, μειώνονται τα υψηλά επίπεδα της πίεσης του αίματος και της χοληστερόλης, τονώνετε την αυτοπεποίθησή σας, καταπολεμάτε το άγχος και την κατάθλιψη, αποφεύγονται καρδιακές παθήσεις, εκφράζετε και εξωτερικεύετε καλύτερα τα συναισθήματά σας, κοινωνικοποιήστε περισσότερο μέσω της επαφής σας με κόσμο.
 
Επίσης, μέσα από το χορό, διδάσκεται κανείς να στέκεται και να περπατάει σωστά, ελέγχοντας καλύτερα το σώμα του και το περπάτημά του.
 
Όλα αυτά επιτυγχάνονται και με τη βοήθεια της διαφραγματικής αναπνοής, που ισχυροποιεί την καρδιά και διευρύνει την ελαστικότητα των πνευμόνων. 
 
Παράλληλα, η ενασχόληση με το χορό βοηθά στη σύσφιγξη των κοιλιακών, δυναμώνει τον κορμό και γυμνάζει τα άκρα, ενώ χαρίζει ευλυγισία και συντονισμό.
 
O μαθητής διδάσκεται να συντονίζει τα διάφορα μέλη του σώματός του, αποκτώντας αρμονία στην κίνηση. Μέσω της πλήρης κίνησης του σώματος δραστηριοποιείται η εγκεφαλική λειτουργία μέσω της δημιουργικότητας και της προσπάθειας κατανόησης και επίτευξης των κινήσεων, έτσι ο χορός μας κάνει εξυπνότερους!
 
 Για ‘μένα ο χορός είναι ταξίδι, τρόπος έκφρασης και εκτόνωσης!
 
Είναι το σώμα σε συνδυασμό με τον ψυχικό σου κόσμο ενωμένα και εκφρασμένα. Με το άκουσμα της μουσικής αυτόματα το μυαλό μας δημιουργεί συνειρμούς, συναισθήματα και εικόνες. Πόσο μάλλον όλα αυτά να μπορείς να τα εκφράσεις χωρίς φωνή!
 
Απλή μαγεία! Κάθε είδος χορού είναι μοναδικό με τις δικές του απαιτήσεις και τεχνικές δεξιότητες. Μπορούμε όμως από όλα τα είδη να ξεχωρίσουμε τους Latin και Ballroom χορούς ( tango,cha cha cha, salsa, samba, waltz, rumba κ.ά.), που ανάγουν τους χορευτές σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο, δίνοντας άλλη διάσταση στον χορό.
 
Οι Latin χοροί πέρα από τα καρδιαγγειακά και μυοσκελετικά οφέλη, προσφέρουν έναν πλήρη σωματικό έλεγχο που θα φανεί πολύ σύντομα από τη στάση του σώματός σου.
 
Καλούνται να χορέψουν σε ζευγάρια, προωθώντας και απαιτώντας την ομαδικότητα, τη συνεργασία, τον σεβασμό για τον παρτενέρ και χορευτικές δεξιότητες που επιτρέπουν την αρμονική συνεργασία ανάμεσα στο ζευγάρι.

 Εν κατακλείδι, ο χορός είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης και θεραπείας για όλους μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, επιπέδου και φυσικής κατάστασης!
 
Μην ξεχνάτε ότι ο χορός μειώνει το άγχος και την κούραση, βελτιώνει τη διάθεση, προσφέρει ενέργεια και αυξάνει την αυτοπεποίθηση.
 
Βελτιώνει έτσι τη γενική υγεία του ατόμου, δηλαδή τη φυσική, ψυχολογική και πνευματική του κατάσταση. Τι περιμένετε λοιπόν; Shall we dance!?
 
Ραφαέλλα Καλλή, χοροδιδάσκαλος, χορογράφος, χορεύτρια FB: Rafaella Kallo Dance Page
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας