Πέμπτη 21 Ιουν, 2018 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Ημικρανία - πώς επηρεάζει η αλλαγή καιρού

Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Ημικρανία - πώς επηρεάζει η αλλαγή καιρού

H 12η Σεπτεμβρίου είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Ημικρανία. Η πρώτη αντίστοιχη ευρωπαϊκή ημέρα για την ημικρανία ήταν το 2006.

Διάφοροι εκπρόσωποι υποστήριξης ασθενών και οργανώσεις ασθενών σε όλη την Ευρώπη συνεργάζονται σήμερα για να καταστήσουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Ημικρανία μια επιτυχημένη δράση.

Η ημικρανία και διαταραχές κεφαλαλγίας είναι ένα κοινό πρόβλημα για εκατομμύρια ανθρώπους και οφείλουμε να το κάνουμε ορατό, ώστε να ενημερωθούν όλοι για το πώς να χειρίζονται την ημικρανία και πώς να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση των γιατρών για αυτήν.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κεφαλαλγίας (ΕΟΚ) είναι μια μη κερδοσκοπική ομάδα ασθενών που ξεκίνησε το 2006. Έκτοτε, η Ομοσπονδία έχει αναπτυχθεί ώστε να εκπροσωπεί 25 ομάδες ασθενών με ημικρανία, αθροιστικό πονοκέφαλο και άλλες διαταραχές κεφαλαλγίας από όλη την Ευρώπη. Η ΕΟΚ δημιουργήθηκε για να μιλήσει εξ ονόματος και να υποστηρίξει τα δικαιώματα και τις ανάγκες των 80 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ευρώπη που ζουν με διαταραχή κεφαλαλγίας.

Η ΕΟΚ στοχεύει στην προώθηση της συνειδητοποίησης, της κατανόησης και της αναγνώρισης της ημικρανίας και άλλων πρωτογενών διαταραχών κεφαλαλγίας ως πραγματικών και σύνθετων νευρολογικών διαταραχών. Σκοπός της είναι η βελτίωση στην πρόσβαση των ασθενών στην κατάλληλη διάγνωση και θεραπεία.

 

Πονοκέφαλος - Ημικρανία: Τι σας κάνει η αλλαγή του καιρού – Τι λύσεις υπάρχουν

Τα συμπτώματα μιας ημικρανίας ποικίλλουν από άτομο σε άτομο. Μερικοί έχουν τάση προς εμετό με έντονους πονοκέφαλους και άλλοι είναι ευαίσθητοι στα έντονα φώτα.

Το πόσο διαρκεί μια ημικρανία ποικίλλει επίσης από άτομο σε άτομο. Οι “κρίσεις” ημικρανίας μπορεί να διαρκέσουν από 4 έως και 72 ώρες.

Η ακριβής αιτία των ημικρανιών είναι άγνωστη, αλλά πιστεύεται ότι είναι το αποτέλεσμα της μη φυσιολογικής εγκεφαλικής δραστηριότητας που επηρεάζει προσωρινά τα νευρικά σήματα, την χημική ισορροπία και τα αιμοφόρα αγγεία στον εγκέφαλο.

Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο καιρός μπορεί να επηρεάσει την πιθανότητα εμφάνισης ημικρανίας.

Η δρ. Clare Morrison, μέλος του www.MedExpress.co.uk αναφέρει: “Μια ημικρανία περιγράφονται ως μέτριας έως σοβαρής έντασης πονοκέφαλος και είναι ένα αρκετά συχνές φαινόμενο στον γενικό πληθυσμό (...) Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που μπορούν να λειτουργήσουν ως παράγοντες που προκαλούν ημικρανία και αυτά μπορεί να είναι συναισθηματικοί, φυσικοί, περιβαλλοντικοί ή ακόμα και φαρμακευτικοί παράοντες”.

Η δρ. Morrison υποστηρίζει, ότι οι συναισθηματικοί και φυσικοί παράγοντες ενεργοποίησης μια ημικρανίας είναι συνήθως οι πιο σημαντικοί για τους τακτικούς πάσχοντες από έντονους πονοκεφάλους. Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν το αυξημένο στρες, την κακή ποιότητα του ύπνου και την εργασία/απασχόληση με κυλιόμενες βάρδιες.

Ωστόσο, εξήγησε: “Εκτός αυτού, πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι το περιβάλλον τους μπορεί επίσης να επηρεάσει το πόσες ημικρανίες αναπτύσσουν, ακόμα και τη σοβαρότητα της κάθε ημικρανίας (...) Αυτοί οι παράγοντες μπορεί να περιλαμβάνουν τα έντονα φώτα, τις ηλεκτρονικές οθόνες που τρεμοπαίζουν, τις έντονες μυρωδιές και ακόμη και τις ακραίες αλλαγές στον καιρό”.

Πηγή: www.express.co.uk

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας