Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ο σκηνοθέτης...με τις θεραπευτικές ικανότητες

Ο σκηνοθέτης...με τις θεραπευτικές ικανότητες

Η αποχώρησή του μετά από 16 χρόνια στο κανάλι ΣΙΓΜΑ συζητήθηκε τις τελευταίες ημέρες αρκετά στους κύκλους των media,  με επίκεντρο των συζητήσεων και αυτών που δούλεψαν μαζί του ή που τον γνωρίζουν ως άνθρωπο ,το πόσο χαρισματικός και ήρεμος άνθρωπος είναι.
 
Ο λόγος για τον Ερρίκο Αλτενμπούρκερ
 
 
Ταλαντούχος και πάντα με θετική προσέγγιση, στον κόσμο της τηλεόρασης όπου οι ρυθμοί και το άγχος πρωταγωνιστούν.

Ο κύκλος της τηλεόρασης έκλεισε για τον αγαπημένο σκηνοθέτη ,με τον ίδιο να μιλά για αναμνήσεις και ταξίδι εμπειριών στο χώρο αυτό, φίλους και ένα γεμάτο βιογραφικό συνεργασιών.

Τόσα χρόνια η επαφή του με διάφορους χαρακτήρες, οι πλείστοι αυτών ιδιόρρυθμοι και αντιφατικοί, του δίδαξε, πως πρώτα πρέπει κανείς να μάθει καλά τον εαυτό του και μετά τους άλλους για να μπορέσει να αναπτυχθεί ως προσωπικότητα.

Από 4 χρονών, άρχισαν να φυτρώνουν τα θεραπευτικά χαρίσματα στον τότε μικρό Ερρίκο ,που τον απασχολούσε από παιδάκι η προσωπική και ανθρώπινη ανάπτυξη.

Τα τελευταία ωστόσο χρόνια, ο γνωστός σκηνοθέτης, έστρεψε την προσοχή του  συνειδητά και ώριμα πλέον , στο Reiki και την μεταμορφική τεχνική με θετικά αποτελέσματα και φυσικά όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά και πτυχία.
 

Το HealthNews συνάντησε τον Ερρίκο και μίλησε μαζί του για όλα αυτά που ο ίδιος δούλεψε τόσα χρόνια εμπειρικά  και  σήμερα μέσω των προσωπικών συνεδριών – θεραπειών στηρίζει τους άλλους.

Κοντά του καταφεύγουν απλοί πολίτες αλλά και αθλητές, γνωστοί επαγγελματίες και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες για να βοηθήσουν τον εαυτό τους να χαλαρώσει, να ισορροπήσει  και να βελτιωθεί.

 

 
Καταρχάς τη εννοούμε όταν κάνουμε λόγο για τις εναλλακτικές θεραπείες;

Εναλλακτικές θεραπειές είναι οι θεραπείες που υποβοηθούν την ιατρική να θεραπευθεί ο ασθενής. Βοηθούν τον άνθρωπο να βρεί την ισορροπία του ευατου του μέσα στην ψυχη του απο τις πληγές του παρελθόντος όπου και να ακολουθήσει μια υγιή ζωή απο αποψη συναισθημάτων και ενέργειας.

Σε ποιους απευθύνονται και ποιοι μπορούν να τις εξασκήσουν;
 
Οι εναλλακτικές θεραπείες είναι για όλο τον κόσμο στο να τις δοκιμάσουν και να απολαύσουν την ηρεμία του σώματος ,μυαλού και πνεύματος.
 
Το να εξασκήσεις τις θεραπείες από την εμπειρία που έχω τα τελευταία χρόνια πρέπει να αφοσιωθείς πλήρως σε αυτές και να ισορροπήσεις πρώτα εσύ σαν θεραπευτής και άνθρωπος μέσα σου στο οποίο γίνεται μεγάλη πάλη με τον εαυτό σου και το είναι σου για να βρεις την δική σου ισορροπία και γαλήνη.
 
Όταν νικήσεις τον κακό σου εαυτό και θεραπεύσεις τον ευατό σου τότε μπορείς να γίνεις θεραπευτής!
 
Ποιες ασθένειες σώματος ή ψυχής μπορούν να θεραπεύσουν ή ν βελτιώσουν;

Μπορούν εξακριβωμένα και από πολλές μελέτες ειδικών όταν θεραπευτεί η ψυχή και ισορροπήσει η ενέργεια να θεραπευθεί κάποιος .
 
Για μένα η ασθένεια είναι η αρρώστια της ψυχής και μετά ακολουθεί το μπλοκάρισμα της ενέργειας που δημιουργεί την ασθένεια .
 
Ο θεραπευτής μέσω της δικής του ενέργειας ξεμπλοκάρει με κάποιες συνεδρίες την ενέργεια για να λειτουργεί κανονικά και καθοδηγά το άτομο να δουλέψει ώστε να ενδυναμωθεί και να αυτοθεραπευτεί .

Πόσο σημαντική είναι η ενέργεια στην ζωή μας;

Τα πάντα είναι ενέργεια ,εμείς είμαστε ενέργεια τα πάντα γύρω μας ακόμα και υλικά αγαθά δημιουργούντε απο την ενέργεια ,άρα πρέπει να διατηρούμε την ενέργεια στο σώμα μας και την ψυχή μαςκαλή, καθαρή και αγνή για να είμαστε υγιής.

Πιστεύεις ότι οι άνθρωποι δεν ξέρουμε να διαχειριστούμε την ενέργειά μας με τον σωστό τρόπο;

Μας έχουνε μάθει να λέμε η αρνητική η θετική ενέργεια για μένα προσωπικά υπάρχει η καλή ενέργεια και η κακή οι προηγούμενες δύο είναι για τον τύπο του ανθρώπου αν είναι θετικός ή αρνητικός όπου εκεί υπάρχει η παγίδα κάποιος να δείχνει προς τα έξω θετικός αλλά μέσα του να είναι αρνητικός.
 
Η πλειοψηφία σύμφωνα με την αντίληψη δεν ασχολείται με την ενέργεια του να δώσω ένα απλό παράδειγμα όταν κάποιος πονάει το κεφάλι του πίνει χάπι να του περάσει χωρίς να το καταλάβει δεν έχει καταφέρει τίποτα για να έχει καλή ενέργεια αντιθέτως την έχει νοθέψει με τα χημικά μπορούσε να περπατήσει 20’ λεπτά ,να ασκηθεί με λίγα λόγια να κινηθεί ώστε να κινηθεί σωστα η ενέργεια του για να φύγει ο πονοκέφαλοςή μπαίνοτας σε ένα χώρο με αρκετό κοσμο απορροφάς αρκετές κακές ενέργειες που μένουν πάνω στο κορμί σου και την ενέργεια σου το πιο απλό πραγμα που μπορείς να κάνεις είναι ενα μπάνιο μετά με προσευχή ή διαλογισμό για να της καθαρίσεις.
 

Πολύς λόγος τελευταία γίνεται για την μέθοδο Ρέικι, λίγα λόγια για το πώς λειτουργεί;

Το ρέικι είναι ζωτική συμπαντική ενέργεια δηλαδή ένας καλός και καθαρός δάσκαλος ρέικι προμηθεύει την δική του καθαρή ενέργεια στα κανάλια του ατόμου ώστε να ξεμπλοκάρει και να λειτουργεί με ισορροπια η δική του ενέργεια στα ζωτικά του όργανα και να είναι υγιής και καθαρός ενεργειακά ,το ρέικι το απολαμβάνω πολύ γιατί λειτουργεί με πολύ πνευματικό τρόπο και αρκετή αγάπη όπου πολλές φορές που τελείωνα την θεραπεία άκουσα πολύ ωραία συναισθήματα που ένιωσαν οι φίλοι που ήρθαν να το δοκιμάσουν.
 
 
Κάποιοι θεραπευτές που κάνουν το ρέικι και δεν είναι καθαροί οι ίδιοι κάνουν ζημιά και στους άλλους γιατί τους διοχετεύουν ακάθαρτη ενέργεια με αποτέλεσμα οι ίδιοι σε κάποια φάση να αποσυντονιστούν ενεργειακά και εκεί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα χρειάζονται αρκετή βοήθεια απο άλλους θεραπευτές.
 
Η μεταμορφική τεχνική είναι καλή για όλες τις ηλικίες- πού βοηθά ;

Η Μεταμορφική Τεχνική καθαρίζει το άτομο απο τον καιρό που ήταν έμβρυο μέχρι σήμερα ενεργειακά, συναισθηματικά και πληροφοριακά με αποτέλεσμα να καθαρίσει απο αυτά που δεν είναι δικα του και να γίνει ο αληθινός του ευατός και να αρχίσει να κάνει αλλαγές και να μεταμορφωθεί προς το καλύτερο εξίσου το όνομα μεταμορφική –μεταμόρφωση .
 
Όλες οι ηλικίες μπορούν να την δοκιμάσουν για ενδυνάμωση ,ισορροπία και κάθαρση .
 

 
Τι εννοούμε όταν λέμε τσάκρα ;

Ένα τσάκρα είναι μία περιοχή στο σώμα που συνδέεται με την ενέργεια της ζωής. Υπάρχουν επτά τσάκρα στο σώμα - το καθένα είναι μία διεπαφή για τη ροή της ενέργειας της ζωής. Ένα τσάκρα ζωογονεί ένα φυσικό σώμα και σχετίζεται με τις αλληλεπιδράσεις μίας σωματικής, ψυχικής φύσεως.

 Η τρέχουσα επιστήμη δεν είναι σε θέση να εντοπίσει ή να καταμετρήσει τα τσάκρα.
 
Τα επτά κύρια τσάκρα περιγράφονται ότι υπάρχουν σε μία ανιούσα στήλη από τη βάση της σπονδυλίκης στήλης προς το κεφάλι.

Τα τσάκρα συνήθως συνδέονται με ένα συγκεκριμένο χρώμα. Κάθε τσάκρα συνδέεται επίσης με κάποιο μέρος της συνείδησης.
 
Όταν μπλοκαριστεί η ενέργεια σε ενα απο αυτά τα τσάκρα τότε δημιουργείται η ασθένεια στο σημείο που μπλοκάρεται .

 

Πόση ώρα διαρκεί μια συνεδρία και πόσο τακτικά γίνεται;
 
Η θεραπεία περίπου διαρκεί 1 ώρα εξαρτάται απο την δουλειά που χρειάζεται να γίνει στον θεραπευόμενο.

Τελικά, η θεραπεία για οτιδήποτε μας βασανίζει ή μας ταλαιπωρεί βρίσκεται πρώτα στο πώς αντιλαμβανόμαστε εμείς την κατάσταση ή κάπου αλλού;

Εμείς αυτοθεραπευόμαστε και εμείς δεχόμαστε να μας μολύνουν και να μας αρρωστήσουν .Θεραπευόμαστε όταν κοιτάξουμε μέσα στην ψυχή μας τα συναισθήματα μας τα αληθινά και να μάθουμε να τα διαχειριζόμαστε ,να δίνουμε καθημερινά αληθινή αγάπη στους εαυτούς μας να τους φροντίζουμε και να τους σεβόμαστε.
 
Στην Κύπρο ο κόσμος αρρωστά γιατί δεν αγαπούμε αληθινά τους εαυτούς μας γιατί μας μάθανε οτι η αγάπη ειναι να δίνουμε στους άλλους ,να τους λυπόμαστε ,να ντρεπόμαστε ΛΑΘΟΣ η υγιής αγάπη είναι η αγάπη προς τον ευατό μας για να μπορέσουν να αγαπήσουμε πραγματικά τους άλλους και να μην τους προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας κάνοντας το υποσυνείδητα για να μας αποδεχτούν οι άλλοι .
 
Το άλλο που παρατηρώ είναι οτι στη χώρα μας κάνουμε τις ζωές που αποφασίζουν άλλοι για εμάς και τις χειρίζονται άλλοι για εμάς (πχ γονείς ,αδέρφια ,φίλοι ,συντρόφοι) αυτό για εμένα είναι η αρρώστια του ανθρώπου για να είμαστε υγιής στο μυαλό και την ψυχή πρέπει να έχουμε ελευθερία ψυχής ,ζωής,βιωμάτων, επιλογών αποφάσεων και αληθινή αγάπη .
 
 
*Ερρίκος Αλτενμπούρκερ –Ρέικι Μάστερ-Πρακτικός θεραπευτής Μεταμορφικής Τεχνικής
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας