Κυριακή 12 Μαϊ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Νέος Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου

Νέος Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου

Ο Καθηγητής Καρδιολογίας Γεράσιμος Φιλιππάτος είναι ο νέος Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η εκλογή του Καθηγητή επικυρώθηκε από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος στις 6 Σεπτεμβρίου 2017 και από το Συμβούλιό του στις 11 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο Καθ. Φιλιππάτος, ο οποίος θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2018, έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές του με την Πρυτανεία, καθώς και με τον μεταβατικό κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής Καθηγητή Νικόλα Παυλίδη, ώστε να τύχει πλήρους ενημέρωσης για όλα τα θέματα που άπτονται των νέων του καθηκόντων. 

Η διαδικασία επιλογής είχε ολοκληρωθεί από τις 10 Αυγούστου 2017, από την Ειδική Επιτροπή, μετά από τη διεξαγωγή συνεντεύξεων των υποψήφιων. Για την εν λόγω θέση είχαν υποβάλει αιτήσεις δεκατρείς (13) υποψήφιοι διεθνούς εμβέλειας με εκτενή ακαδημαϊκή και κλινική εμπειρία.

Έπειτα από την εκλογή του ο Καθηγητής Φιλιππάτος δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή η εκλογή μου από τη διεθνή επιτροπή στη θέση του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ταυτόχρονα μου δημιουργεί ένα υψηλό αίσθημα ευθύνης για το μέλλον, μια και είναι σαφές ότι η Σχολή έχει τις δυνατότητες και την προοπτική  να έχει καθοριστικό ρόλο στην Ιατρική Εκπαίδευση, στην κλινική άσκηση και στην έρευνα».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας