Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Το πρώτο εξειδικευμένο Κέντρο Μαστού στην Κύπρο, το Νοέμβριο

Το πρώτο εξειδικευμένο Κέντρο Μαστού στην Κύπρο, το Νοέμβριο

Το πρώτο εξειδικευμένο Κέντρο Μαστού στην Κύπρο θα λειτουργήσει εκτός απροόπτων αρχές Νοεμβρίου σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό μετά από Δημοσιογραφική Διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε.

Στην δημοσιογραφική διάσκεψη εξαγγέλθηκε η έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Μαστού Κύπρου.

Πρόκειται για το πρώτο εξειδικευμένο κέντρο μαστού στον ιδιωτικό τομέα.

Το  υπερσύγχρονο Κέντρο Μαστού θα στεγάζεται στο Karyatides Business Center (KBC) στο Στρόβολο, Λευκωσία. 
 
Το Κέντρο Μαστού Κύπρου (The Breast Center of Cyprus) πλαισιώνεται από καταξιωμένους επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων, προκειμένου να παρέχει μια ολοκληρωμένη και πολύπλευρη διαχείριση σε θέματα πρόληψης και θεραπείας ακόμα και των πιο σύνθετων προβλημάτων του μαστού, με βάση τα διεθνή πρότυπα, σε ένα άνετο, φιλικό και τεχνολογικά αναβαθμισμένο περιβάλλον.
 
 
 
 

 
Όπως υπογράμμισε ο Δρ. Εύρος Κιτηρής, Γενικός Χειρουργός, «Λαμβάνοντας υπόψη την κυπριακή πραγματικότητα και αξιοποιώντας υφιστάμενες δομές που κατά τεκμήριο παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο τομέα αυτό, δημιουργούμε το πρώτο εξειδικευμένο κέντρο μαστού στον ιδιωτικό τομέα θέτοντας όλες τις υπηρεσίες κάτω από την ίδια ομπρέλα για τον απαραίτητο συντονισμό ενώ ταυτόχρονα δημιουργούμε ένα χώρο στη Λευκωσία που θα φιλοξενεί κάτω από την ίδια στέγη τις βασικές υπηρεσίες που σχετίζονται κυρίως με την πρόληψη και διάγνωση για διευκόλυνση των γυναικών.»
 
Η ποιότητα των υπηρεσιών του κέντρου θα διασφαλίζεται με τη διαπίστευσή του από τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς θεσμούς (Breast Center Accreditation Program of European Society of Mastology EUSOMA), ενώ σημαντική είναι και η συνεργασία με καταξιωμένους εμπειρογνώμονες και επιστήμονες από το εξωτερικό, όπως o Dr. Alberto Costa, Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Σχολής Ογκολογίας (European School of Oncology) με τεράστια εμπείρα στη δημιουργία και οργάνωση κέντρων μαστού στην Ευρώπη, ο οποίος επισκέφτηκε την Κύπρο για επαφές και συντονισμό της όλης προσπάθειας και έδωσε «το παρών» στη δημοσιογραφική διάσκεψη.
 
Η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού του κέντρου, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, αλλά και η τακτική αναβάθμιση των ιατρικών και διαγνωστικών εξοπλισμών του, διασφαλίζει ότι η φροντίδα που θα παρέχεται δεν θα υστερεί από αντίστοιχα αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού.
 
Ο Δρ Μιχάλης Θεοφάνους, επιστημονικός διευθυντής του κέντρου, σε ομιλία του ανέφερε «Το κέντρο Μαστού Κύπρου  ξεκινά δυναμικά την λειτουργία του, με υψηλούς στόχους, με όραμα και φιλοδοξία να καταστεί ένα σύγχρονο διαγνωστικό και θεραπευτικό κέντρο που δεν θα έχει τίποτε να ζηλέψει από  αντίστοιχα κέντρα Μαστού στον Ευρωπαικό χώρο.
Το Κέντρο Μαστού Κύπρου αποτελεί  μια προσφορά στον τόπο και την Γυναίκα με στόχο την δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης, ποιοτικής και γρήγορης αντιμετώπισης κάτι που όλοι όσοι ασχολούμαστε με το Καρκίνο  του μαστού επιδιώκουμε.»
 
Το Κέντρο Μαστού Κύπρου, θα διοργανώνει επίσης σεμινάρια και συζητήσεις τα οποία θα απευθύνονται τόσο σε ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας για αναβάθμιση των γνώσεων και  εμπειριών τους, όσο και στο ευρύ κοινό για ενημέρωση του σε θέματα υγείας του μαστού.

Παράλληλα, στους άμεσους στόχους του Κέντρου συγκαταλέγεται και η ανάπτυξη συνεργασιών με αντίστοιχα ιδρύματα του εξωτερικού.
 
Αυτός ο στόχος θα  υλοποιηθεί  μέσω της συμμετοχής του στο Breast Centers Network, αλλά και μέσω της ανάπτυξης συνεργασιών με πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού για ανάδειξη του ακαδημαϊκού και ερευνητικού του έργου.
 

 
Ο Δρ. Μιχάλης Καηλίδης, Γενικός Χειρουργός, τόνισε ότι «Ο άνθρωπος θα βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των υπηρεσιών. Οι επιθυμίες, οι ευαισθησίες, οι φόβοι κάθε ασθενούς και η διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων θα αποτελούν υψίστη προτεραιότητα.
 
Υπόσχεση μας είναι  ότι αυτές οι υπηρεσίες θα αναβαθμίζονται και θα επεκτείνονται  συνεχώς προς όφελος της κάθε γυναίκας πάντοτε με απολυτό σεβασμό και ανθρώπινη προσέγγιση!

Όραμα μας είναι να καταστήσουμε το κέντρο μαστού Κύπρου  κέντρο αναφοράς (centre of excellence) όχι μόνο για την Κύπρο αλλά  και στην Ευρώπη εντάσσοντας το στον ευρωπαϊκό  χάρτη με τα  διαπιστευμένα κέντρα μαστού.»
 
 

 
Το Κέντρο θα ξεχωρίζει γιατί μαζί με τα υπερηχογραφήματα που θα διενεργούνται και τις μαστογραφίες θα γίνεται και κλινική εξέταση.

Στο Κέντρο θα εγκατασταθούν σύγχρονα μηχανήματα με δυνατότητα βιοψίας, μαστογράφος με software ,υπερηχογράφος τελευταίας τεχνολογίας και τρισδιάστατο αυτοματοποιημένο υπερηχογράφημα μαστού

Στην ίδια στέγη θα στεγάζονται τα χειρουργικά ιατρεία όπου η ασθενής θα έχει την δυνατότητα επιλογής του ιατρού της, ιατρείο πλαστικής χειρουργικής, αναισθησιολογικό κέντρο, τμήμα ιστοπαθολογίας, πυρηνική ιατρική και ογκολογικό ιατρείο το οποίο θα συνεργάζεται με το Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου και άλλα τμήματα όπως φυσιοθεραπευτήριο, τμήμα διατροφολογίας και ψυχολογίας.

Σημαντικό κομμάτι στο Κέντρο είναι το νοσοκομειακό προσωπικό το οποίο είναι αυτό που θα βρίσκεται συνέχεια με την ασθενή.

Στόχος όλων καμία γυναίκα ή και άντρας αφού το 1 τοις εκατόν των ανδρών μπορεί να έρθει αντιμέτωπο με τον καρκίνο του μαστού, να μην χρειάζεται να μεταβεί στο εξωτερικό.
 
Σκοπός όλων η ομαδική διάγνωση και αντιμετώπιση των διαφόρων μορφών καρκίνου του μαστού με επίκεντρο τον ασθενή και όχι την ασθένεια.
 
Τα έσοδα θα διατίθενται για αναβάθμιση του επιστημονικού επιπέδου του προσωπικού και του εξοπλισμού του Κέντρου.

Το Κέντρο θα συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κέντρου Μαστού, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και άλλους φορείς.

Στεγάζεται σε ένα από τα πιο σύγχρονα και καλαίσθητα κτίρια στην οδό Μακράσυκας 3, Karyatides Business Center, Στρόβολος | T: 22 054545 / 7777 3636 | www.thebreastcenter.com.cy
 
 

Το νέο κτήριο - στολίδι της Λευκωσίας, ειναι αξίας πέραν των 12 εκ. ευρώ 

Στο εσωτερικό του θα μπορούν να στεγαστούν γραφεία, 2430 τ.μ., ενώ στο ισόγειο υπάρχουν showrooms με έκταση 570 τ.μ.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας