Τετάρτη 24 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Θεραπείες με laser για το πρόσωπο το Φθινόπωρο

Θεραπείες με laser για το πρόσωπο το Φθινόπωρο

Το Laser Fractional CO2


Το δέρμα μας αποτελείται από δυο στρώματα, το εξωτερικό και ορατό στρώμα του δέρματος το οποίο και ονομάζεται  epidermis και λειτουργεί ως προστατευτικό παράγοντα και το εσωτερικό στρώμα το οποίο ονομάζεται dermis και προσφέρει δομική στήριξη στον εξωτερικό ιστό καθώς κρατά το δέρμα τεντωμένο και σφιχτό. 

H εφαρμογή του laser και η θερμότητα που παράγεται από αυτό θεωρείται πως ευθύνεται για την διέγερση των ινοβλαστών του υποδέρματος.

Αποτέλεσμα αυτού είναι η παραγωγή, η πύκνωση και κυρίως η αναδόμηση των ινών κολλαγόνου αλλά και της ελαστίνης, συστατικά τα οποία θεωρούνται ως οι κύριοι παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση μιας νεανικής και σφριγηλής επιδερμίδας.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται μια φυσική, ριζική και σε βάθος ανάπλαση, αναζωογόνηση, σύσφιξη αλλά και τόνωση του δέρματος.

Η επιδερμίδα ξεφυλλίζει παρόμοια με το  έγκαυμα από τον ήλιο αλλά το δέρμα αντί να εμφανίζεται κατεστραμμένο από τον ήλιο, ένα νέο υγιέστατο  σφριγηλό  δέρμα να ξεπροβάλει με την διαδικασία αυτή.


Τι αναμένεται έπειτα από μια θεραπεία  Laser Resurfacing;


Μετά από την θεραπεία με τη χρήση του Laser Resurfacing αναμένεται έντονη αλλαγή στην ποιότητα του δέρματος.

Πιο συγκεκριμένα το νέο δέρμα παρουσιάζεται πιο νέου , υγείες και κυρίως πιο λαμπερό

 Επιπρόσθετα και σε συνδυασμό με αυτό, παρατηρείται σημαντική μείωση στις ρυτίδες και τις δυσχρωμίες του δέρματος με αποτέλεσμα το δέρμα να εμφανίζει πιο ομαλή και λεία επιφάνεια.

Η θεραπεία αυτή δεν διαρκεί περισσότερο από 30 λεπτά για όλο το πρόσωπο. Οι ασθενείς περιγράφουν την θεραπεία ως αίσθηση ενός ζεστού οξύ ενεργειακού παλμού με άμεση την αίσθηση σύσφιξης του δέρματος.

Μετά το πέρας της θεραπείας οι περισσότεροι ασθενείς νιώθουν ελαφριά δυσφορία όπως το έγκαυμα από τον ήλιο και το δέρμα του προσώπου τείνει να κοκκινίζει.

Για την μείωση της δυσφορίας τοποθετούνται κρύα επιθέματα στην περιοχή. Η χρήση τοπική αναισθησία με την εφαρμογή κρέμας 30 λεπτά πριν την θεραπεία επίσης βοηθά σημαντικά στην διεκπεραίωση και επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Αν έχετε ρυτίδες, λεπτές γραμμές, σημάδια ακμής, θαμπό γερασμένο δέρμα, ανομοιόμορφο και δέρμα με δυσχρωμίες τότε θεωρείστε ως ο ιδανικός υποψήφιος για την θεραπεία αυτή ούτως ώστε να επιτύχετε την ανάδειξη ενός πιο φρέσκου, νέου και λαμπερού εαυτού σας.

Η παρούσα θεραπεία με τη χρήση του laser μπορεί επίσης να βελτιώσει την εμφάνιση των ουλών καθώς και να αφαιρέσει τις προ-καρκινικές νεοπλασίες του δέρματος που ονομάζονται υπερκερατώσεις.

 

Η εποχή του φθινοπώρου και του χειμώνα είναι ιδανική και ενδείκνυται για τις θεραπείες με laser και χημικού peeling οι οποίες βοηθούν το δέρμα να αναζωογονηθεί έπειτα από την φθορά που προκαλείται σε αυτό έπειτα από την έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Βασική προϋπόθεση για την επιτέλεση της διαδικασίας με τη χρήση του laser, αποτελεί επίσης η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο και φυσικά η χρήση προστατευτικού αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας (ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας).

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως το Laser Resurfacing παρουσιάζεται να έχει εκθαμβωτικά αποτελέσματα ιδιαίτερα με το συνδυασμό του με θεραπείες ανάπλασης και ενυδάτωσης όπως είναι η μεσοθεραπεία και το PRP.

Η μεσοθεραπεία επιτελείται υπό την μορφή ενέσεων σε όλο το πρόσωπο προσφέροντας εις βάθος ενυδάτωση.

Το PRP είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται φυγοκεντρώντας αίμα από τον ίδιο τον ασθενή και κάνοντας ενέσεις με το πλάσμα του αίματος το οποίο είναι πλούσιο σε συστατικά τα οποία βοηθούν σημαντικά στην ανάπλαση του δέρματος.

Διαβάστε: Δρ. Δημητριάδης: To τέλειο πρόσωπο...

 

*Δρ. Νεόφυτος Χρ. Δημητριάδης DDS, MD, MSc είναι Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός, Αισθητική Χειρουργική Προσώπου του Πανεπιστημίου Tufts, Βοστόνη, Η.Π.Α.(εξετάζει και χειρουργεί στο American Medical Center στη Λευκωσία) .
Τηλ.:   70007484
Φαξ:     22 476797
Webpage: www.cyprusfacialsurgery.com
Email:'a0info@cyprusfacialsurgery.com
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας