Πέμπτη 2 Μαϊ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Η κυπριακή φόρμουλα για τον καρκίνο, η Δεοντολογία και η αντίδραση

Η κυπριακή φόρμουλα για τον καρκίνο, η Δεοντολογία και η αντίδραση

Πολύς ντόρος προκλήθηκε  τις τελευταίες ημέρες στα «πηγαδάκια» των ιατρών, στα social media αλλά και στα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου, από την ανάρτηση στο FB ενός παλιού γνώριμου της ιατρικής κοινότητας, θωρακοχειρουργού ,δρ Ηλία Πετάη.
 


 
Για να συνεχίσει ο δρ Πετάης, σε άλλη ανάρτησή :


«H φόρμουλα ADVANCE δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει τους ασθενείς με καρκίνο με κάποιες περισσότερες εξηγήσεις για το πώς λειτουργεί, επειδή έχω πολλές ερωτήσεις σχετικά με αυτό:
 
Σύμφωνα με την έρευνά μου δουλεύει με 3 τρόπους,
 
1η) Προωθεί - δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα,
2ο) θανατώνει τα κύτταρα του καρκίνου,
3η) Καταστρέφει το εκλεκτό DNA των κυττάρων του καρκίνου (έχω ήδη δώσει έγγραφα στην υπηρεσία στις 14 Μαΐου).
 
Περιέχει


1) μία φιάλη των 55ml με φυτικό εκχύλισμα ενέργειας
2) κάψουλες με λυκοπένιο για 8 μήνες
3) βοτανική σκόνη, το κάνετε σαν τσάι
4) μία ένεση με πεπτίδια (μόνο μία φορά)
5) Διατροφή ειδικά σχεδιασμένη
 
 
Στις όχθες του ΠΙΣ ξεκίνησαν ήδη αυτεπάγγελτη έρευνα, σύμφωνα με άρθρο του ΦΙΛΕΥΛΕΥΘΕΡΟΥ ,από την Επιτροπή Δεοντολογίας, εξετάζοντας το ενδεχόμενο ο ιατρός να διωχθεί και πειθαρχικά για τις πράξεις ή τα λεγόμενά του.
 
Σύμφωνα με τους Κανονισμούς Ιατρικής Δεοντολογίας του 1991 του Περί Ιατρών Νόμου , άρθρα 27-29 αναφέρεται:
 
« Δεν επιτρέπεται στον ιατρό να πωλεί δείγματα φαρμάκων. Η παροχή όχι αναγκαίων και επιστημονικά μη ενδεικνυομένων υπηρεσιών καθώς και η παροχή κατώτερης ποσοτικά και ποιοτικά ιατρικής φροντίδας με κίνητρο την οικονομική εκμετάλλευση του ασθενή θεωρείται αντιδεοντολογική»
 
 
«Εγώ προσωπικά δεν επιθυμώ κάποια προβολή περί του θέματος για να μην προκαλώ.»:


Το HealthNews επικοινώνησε με τον γιατρό και έθεσε τα ερωτήματα που πολύ πιθανόν ο κάθε ένας από εμάς θα είχε.


Ο δρ Πετάης ωστόσο δηλώνει :


“Αυτή η ιστορία άρχισε προ 3,5 χρόνια όπου και προ διετίας διώχθηκα πειθαρχικά αλλά πέρσι τον Ιούνιο αθωώθηκα και έτσι είπα να κρατήσω χαμηλούς τόνους. Εγώ προσωπικά δεν επιθυμώ κάποια προβολή περί του θέματος για να μην προκαλώ.»


Σύμφωνα πάντα με τα όσα ο ίδιος ο γιατρός δήλωσε και στο παρελθόν για την φόρμουλα η συνταγή δεν είναι τωρινή, αλλά χάνεται στο βάθος των αιώνων και φτάνει πίσω στην Αρχαία Ελλάδα.


Από εκεί πέρασε στους Βυζαντινούς και στην συνέχεια σε εκκλησιαστικούς παράγοντες οπού την κατέχουν έως τις μέρες μας.

Η τιμή για την θεραπεία κυμαίνεται από 658 έως 688 Ευρώ εφάπαξ.


Μάλιστα αναφέρεται ότι ένα μόνο από τα συστατικά της θεραπείας κοστίζει 300.000 ευρώ, ενώ όλο το εγχείρημα κόστισε 420.000 ευρώ, οπότε η τιμή προς το παρόν δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από τα 688 Ευρώ.

Η διάρκεια της θεραπείας είναι 8 μήνες, και μπορεί κάποιος να την πάρει παράλληλα με την θεραπεία που του συστήνουν οι γιατροί που τον παρακολουθούν, χωρίς καμιά παρενέργεια.


«Δεν κατάλαβα γιατί προκάλεσε τόση αντίδραση εφόσον είναι παλιά ιστορία»:


Ανάμεσα στους προβληματισμούς του Ιατρικού Συλλόγου αναφέρεται και το γεγονός ότι ενώ ο ίδιος ο γιατρός ισχυρίζεται ότι έχει παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνάς του, αυτό δεν έχει γίνει σε επιστημονικά περιοδικά ή και άλλες επιτροπές και συμβούλια όπως είθισται να γίνεται με την ιατρική κοινότητα αλλά σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Στην σχετική ερώτησή μας ο γιατρός απαντά:


“Δεν κατάλαβα γιατί προκάλεσε τόση αντίδραση εφόσον είναι παλιά ιστορία αλλά στο παρελθόν κάλεσα επανειλημμένως τον Ιατρικό Σύλλογο να μελετήσει κάποια στοιχεία που είχα αλλά δεν ήρθε κανείς.


Η φόρμουλα δεν ανέφερα πουθενά πως είναι θεραπευτική, απλά δήλωσα πως αυτή η παλιά ιστορία τέλειωσε πια και δεν έχω να κάνω τίποτα άλλο.”
 
«Άλλο φαγοπότι στο ΧΥΤΥ και στους άλλους τομείς και άλλο σε πονεμένους και ασθενούντες συνανθρώπους»:


Ο ΠΙΣ ωστόσο διερευνά με προσοχή όλες τις παραβιάσεις του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας και σύμφωνα με τον δρ Βάσω Οικονόμου, πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ « είναι καθήκον της Επιτροπής να περιορίσει όσο το δυνατό στον μέγιστο βαθμό τον τσαρλατανισμό.

Γιατί όπως σε όλα τα επαγγέλματα έτσι και σε αυτό του γιατρού, από την στιγμή που ασκείς το λειτούργημα αυτό οφείλεις να σέβεσαι τους νόμους και την δεοντολογία αυτού.»

Για να ολοκληρώσει πως «αν η διερεύνηση δείξει ότι στην προκειμένη ( αλλά και με άλλες περιπτώσεις) παραβιάζονται οι Κανονισμοί Ιατρικής Δεοντολογίας , τότε ο εν λόγω ιατρός θα διωχθεί πειθαρχικά."

«Άλλο φαγοπότι και σκάνδαλα σε τομείς και υπηρεσίες της κοινωνίας και άλλο εις βάρος των πονεμένων συνανθρώπων μας, χωρίς φυσικά πάντα να προδικάζεται το αποτέλεσμα της έρευνας» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας