Σάββατο 20 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Αλλάζουν κατηγορία τα λεωφορεία ΠΑΣΥΚΑΦ: Ειδικά ασθενοφόρα

Αλλάζουν κατηγορία τα λεωφορεία ΠΑΣΥΚΑΦ: Ειδικά ασθενοφόρα

Με όσο το δυνατόν λιγότερη καθυστέρηση αναμένεται να φτάνουν στα νοσηλευτήρια της Λευκωσίας και στα καθορισμένα ιατρικά ραντεβού τους οι καρκινοπαθείς που μεταφέρονται από όλες τις γωνιές της Κύπρου  με τα λεοφωρεία ΠΑΣΥΚΑΦ - Αντικαρκινικού αφού ήδη ξεκίνησε η προσκόμιση των τίτλων ιδιοκτησίας στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών έτσι ώστε τα λεωφορεία να αναφέρονται ως ειδικά ασθενοφόρα.

Τα λεωφορεία των δύο Συνδέσμων μεταφέρουν γύρω στους 1.500 ασθενείς τον χρόνο για θεραπείες στα νοσηλευτήρια της Λευκωσίας και η ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς είναι μεγάλη μέσα στο κυκλοφοριακό κομφούζιο. 

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί υλοποίηση της δέσμευσης του διευθυντή του ΤΟΜ Σωτήρη Κολέτα, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα των βουλευτών της Επιτροπής Μεταφορών.

Για την ιστορία, οι δύο Σύνδεσμοι είχαν αποταθεί και παλαιότερα στην Αστυνομία στις 18/2/2016. για χρήση της λωρίδας διαφυγής με αρνητική απάντηση αφού η λωρίδα χρησιμοποιήτο σύμφωνα με την Αστυνομία από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τα ασθενοφόρα, δίνοντας την παροτρινση τα λεοφωρεία να ξεκινούν νωρίτερα το πρωί.

Ενώπιον του Τμήματος Δημοσίων Έργων είχε τεθεί το αίτημα από τον ΠΑΣΥΚΑΦ να μπορούν τα λεωφορεία να χρησιμοποιούν το έρεισμα των αυτοκινητόδρομων και ότι το Τμήμα τοποθετήθηκε αρνητικά στις 12/4/2016

Τα μικρά λεωφορεία, μόλις εκδοθούν οι νέοι τίτλοι ιδιοκτησίας τους θα είναι έτοιμα να εξυπηρετούν τους συνανθρώπους μας καθημερινά αποφεύγοντας πλέον την ταλαιπωρία μέσα σε αυτά από την κίνηση, την ίδια ώρα που μπορεί οι ίδιοι να βιώνουν τις παρενέργειες των διαφόρων θεραπειών που παίρνουν και ορισμένοι από αυτούς να κινδυνεύουν χάσουν τη ζωή τους μέσα από τα λεωφορεία. 

Σημαντική θεωρείται και η λειτουργία τους προσεχείς μήνες άλλων ογκολογικών τμημάτων και ακτινοθεραπευτικών κέντρων στην πόλη της Λεμεσού, που θα καλύψει και την Επαρχία Πάφου. Αναμένεται πως λαμβάνοντας υπόψη και αυτή την εξέλιξη το πρόβλημα θα μειωθεί κατά 50% 

Το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς για τη μεταφορά τους από όλες τις επαρχίες στη Λευκωσία για τη θεραπεία τους, αναδείχθηκε από ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Κάτιας Σάββα της εφημερίδας «Πολίτης» με τίτλο «Η διαδρομή 300 χλμ. ενός ανάλγητου κράτους εις βάρος των καρκινοπαθών», το οποίο και κέρδισε το 2ο βραβείο του Παγκύπριου Διαγωνισμού του ΚΥΠΕ.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας