Σάββατο 20 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Μην εμπιστεύεστε επιστημονικά μη αποδεκτές μεθόδους για τον καρκίνο

Μην εμπιστεύεστε επιστημονικά μη αποδεκτές μεθόδους για τον καρκίνο

Η Ογκολογική Εταιρεία Κύπρου (ΟΕΚ) με αφορμή δημοσιεύματα περί καταπολέμησης του καρκίνου με περίεργες και επιστημονικά μη αποδεκτές μεθόδους, καλεί τους πολίτες και ειδικότερα τους καρκινοπαθείς να μη δίνουν σημασία σε τέτοιες ανακοινώσεις που σκοπό έχουν την δημιουργία εντυπώσεων και την οικονομική εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου.

Διαβάστε: Η κυπριακή φόρμουλα για τον καρκίνο, η Δεοντολογία και η αντίδραση

Με ανακοίνωση η ΟΕΚ καλεί τους ασθενείς να εμπιστεύονται τους ιατρούς Ογκολόγους που τους παρακολουθούν, να συζητούν μαζί τους και να ενημερώνονται από αυτούς για τις διεθνώς αναγνωρισμένες θεραπευτικές μεθόδους.


Ταυτόχρονα, στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου για την καταπολέμηση του τσαρλατανισμού και καλεί την πολιτεία να συνδράμει στις προσπάθειες αυτές στα πλαίσια των δικών της αρμοδιοτήτων, για προστασία των πολιτών.


Τέλος, η Ογκολογική Εταιρεία χαιρετίζει την προώθηση νομοσχεδίου για τη φαρμακευτική κάνναβη, ωστόσο, καθιστά σαφές ότι η φαρμακευτική κάνναβη δεν αποτελεί αντικαρκινική θεραπεία, αλλά θεραπεία ανακούφισης από τα συμπτώματα της νόσου.

Ως εκ τούτου, σημειώνει, θα χορηγείται με βάση συγκεκριμένες επιστημονικά τεκμηριωμένες ενδείξεις και εφόσον οι συμβατικές θεραπείες έχουν εξαντληθεί.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας