Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Εθνικό Φόρουμ για τα Δικαιώματα του Παιδιού στη Κύπρο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Εθνικό Φόρουμ για τα Δικαιώματα του Παιδιού στη Κύπρο

Το “Hope For Children” CRC Policy Center στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  JudEx+: Προς μια φιλική προς τα παιδιά δικαιοσύνη, σε περιπτώσεις σεξουαλικής βίας εναντίον παιδιών, που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δικαιωμάτων, Ισότητας και Ιθαγένειας της ΕΕ (JUST / 2014 / RCH / AG / PROF / 7036), διοργάνωσε το 1ο Εθνικό Φόρουμ για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Το Φόρουμ πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων  του κτιρίου διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας στην Λευκωσία.
 
Το Φόρουμ παρουσίασε τα αποτελέσματα του εν λόγω Ευρωπαϊκού Προγράμματος,  προωθώντας παράλληλα την βελτίωση των δικαστικών διαδικασιών, μέσα από την εφαρμογή φιλικών προς τα παιδιά πρακτικών σε περιπτώσεις σεξουαλικής βίας εις βάρος τους.  
 
To Φόρουμ άνοιξε με χαιρετισμό του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς, Ανθρωπιστικού και Ανεξάρτητου Οργανισμού “Hope For Children” CRC Policy Center κου Joseph Varughese. Η συμμετοχή των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κύριου Ιωνά Νικολάου και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κύριου Κώστα Καδή ήταν ιδιαίτερα σημαντική.
 
 
Ο κος Καδής, επί ευκαιρίας του Φόρουμ, παρουσίασε και επίσημα την εφαρμογή “Κίκη και το Σπίτι του Παιδιού» μια κινητή εφαρμογή Windows για την ενίσχυση της πληροφόρησης των οικογενειών και των παιδιών και ταυτόχρονα για την υποστήριξη επαγγελματιών που εργάζονται με παιδιά σε περιπτώσεις σεξουαλικής βίας.
 
Εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων παρευρέθηκε η κα Τούλλα Κούλουμου, Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η Δρ. Χριστίνα Βασιλείου Γιαννάκη, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας καθώς και η κα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαϊδου, Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
 
 
Το Φόρουμ είχε 3 θεματικές ενότητες, όπου φορείς, οργανώσεις και αρχές, σε εθνικό επίπεδο όπως οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, η Αστυνομία Κύπρου, και οι δικαστικές αρχές τόνισαν τη σημασία και τις προκλήσεις της καθιέρωσης μιας συντονισμένης πολυθεματικής προσέγγισης σε σχέση με τις δικαστικές διαδικασίες, που σέβεται όμως τα δικαιώματα των παιδιών.  
 
Στις παρουσιάσεις του Φόρουμ συμμετείχαν και παιδιά από το ιδιωτικό σχολείο English School. 
 
Το Φόρουμ αυτό προσέφερε την ευκαιρία για την ανταλλαγή ορθών πρακτικών σε επίπεδο ΕΕ, κυρίως μέσω της ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών από τους οργανισμούς-εταίρους του Προγράμματος από την Ιταλία, τη Σουηδία, τη Σλοβενία, τη Βουλγαρία και το Ηνωμένο Βασίλειο. 
 
Μέγας Χορηγός του 1ο Εθνικού Φόρουμ για τα Δικαιώματα του Παιδιού ήταν ο ΟΠΑΠ. Την πρωτοβουλία αυτή στήριξαν η CA Advocates Pourgoura & Aspri LLC και η Ελληνική Τράπεζα.

 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας