Πέμπτη 18 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Πρώτο βραβείο στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Πρώτο βραβείο στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κέρδισε το πρώτο βραβείο στον τομέα «Best Activity» στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Βραδιά του Ερευνητή 2017».
 
Η Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου παρουσίασε τη δραστηριότητα «Εξερευνώντας τον Εγκέφαλο / Εxploring the Brain».
 
Οι Καθηγητές της Ιατρικής Ελίζαμπεθ Τζόνσον, Δημήτρης Ντουράκης, Κωνσταντίνος Τσάμης, Ηλίας Νίκας και Ελπίδα Νικολούση κάλεσαν το κοινό να γνωρίσει τον κόσμο του Εγκεφάλου.
 
Στο πλαίσιο της Βραδιάς του Ερευνητή, η επιστημονική ομάδας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες και παιχνίδια, μύησε τους επισκέπτες στις αρχές της νευροεπιστήμης και τους εξοικείωσε με μοντέλα ανθρώπινου εγκεφάλου και τη μικροσκόπηση νευρώνων.
 
Παιδιά και ενήλικες μπόρεσαν να εξερευνήσουν με το μικροσκόπιο τον εγκέφαλο, να φτιάξουν μοντέλα εγκεφάλου με πλαστισίνη και να πάρουν μαζί τους τα καπέλα-εγκέφαλους που έφτιαξαν εμπλουτίζοντας έτσι τη γνώση τους πάνω στη δομή και λειτουργία του σύνθετου αυτού οργάνου.
 
 
Εκατοντάδες μαθητές το πρωί και ισάριθμοι ενήλικες το βράδυ έμαθαν για τη δομή και λειτουργία του εγκεφάλου.
 
Το επίτευγμα της Ιατρικής Σχολής κατέστη δυνατόν μετά από την επίτευξη στενής συνεργασίας μεταξύ του Εργαστηρίου Ανατομίας και Ιστολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Νευροχειρουργικού Ινστιτούτου Ιωαννίνων.
 
 Οι δραστηριότητες επιτεύχθηκαν χάριν στην αφοσίωση, το ομαδικό πνεύμα και την προσήλωση μιας ομάδας σαράντα προπτυχιακών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού  Πανεπιστήμιου Κύπρου υπό τη καθοδήγησή του λέκτορα καθηγητή της Ιατρικής Δημήτρη Ντουράκη.
 
 H εκδήλωση «Βραδιάς του Ερευνητή» είναι μια μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις, σε όλη την Ευρώπη
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας