Τετάρτη 8 Μαϊ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Νεότερα από το Γερμανικό Ογκολογικό στη Λεμεσό (video και pic)

Νεότερα από το Γερμανικό Ογκολογικό στη Λεμεσό (video και pic)

Πρόκειται για ένα έργο πέραν των €40 εκατ ευρώ το οποίο ολοκληρώνεται με δανειοδότηση από την Τράπεζα Κύπρου και ανεγείρεται στην περιοχή Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού. 

Σήμερα οι διαδικασίες βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες για αδειοδότηση,η οποία αναμένεται σύντομα
 
Κατά την πρώτη φάση λειτουργίας του Ογκολογικού Κέντρου  θα εργοδοτηθούν περίπου 70 άτομα, ενώ στην πλήρη λειτουργία του έργου θα απασχολούνται περίπου 120 – 140 εργαζόμενοι. 

Τo εν λόγω Κέντρο θα προσφέρει όλο το φάσμα των ακτινο-ογκολογικών υπηρεσιών, όλο τα φάσμα των χημειοθεραπειών, καθώς επίσης και διάφορες διαγνωστικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και το PET-CT, το οποίο δεν παρέχεται από άλλο δημόσιο ή ιδιωτικό κέντρο στην Κύπρο.

Η εν λόγω εξέταση αποτελεί συνδυασμό τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων και αξονικής τομογραφίας και θα μπορεί να καλύψει ολόκληρη την Κύπρο, έτσι ώστε να μην αναγκάζονται ασθενείς να ταξιδεύουν πια στο εξωτερικό για το σκοπό αυτό. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: 

 
Σημειώνεται ότι το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο Λεμεσού έχει εμβαδόν 6,000 τετραγωνικά μέτρα σε δύο επίπεδα ορόφων.
 
Σε αυτό θα περιλαμβάνονται το τμήμα ακτινοθεραπείας και το τμήμα πυρηνικής ιατρικής με τα εξειδικευμένα ιατρικά μηχανήματα (2 γραμμικοί επιταχυντές, μαγνητικός και αξονικός τομογράφος, PET-CT, κυκλοτρόνιο), τμήμα εξωτερικών ασθενών, φαρμακείο και μεγάλη καφετέρια με θέα την Λεμεσό.
 
Στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν μεγάλοι χώροι πρασίνου και αρκετοί χώροι στάθμευσης.
 
Το κέντρο θα μπορεί να εξυπηρετεί τους ασθενείς της νοτιοδυτικής Κύπρου (Λεμεσού - Πάφου), που σήμερα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Λευκωσία για συγκεκριμένες θεραπείες, οι οποίες δεν προσφέρονται στις επαρχίες τους.
 
Παράλληλα, η εξέταση PET-CT θα αξιοποιείται από ασθενείς σε παγκύπρια βάση, καθώς δεν προσφέρεται από άλλο κέντρο στην Κύπρο.
 

Την ίδια ώρα, σημειώνεται, οτι το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με το ιδιωτικό «Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο» με σκοπό να επιτευχθεί συμφωνία και να αγοράζονται, σε πρώτο στάδιο, υπηρεσίες τις οποίες το Κράτος δεν προσφέρει ούτε μέσω των κρατικών ογκολογικών τμημάτων αλλά ούτε και από το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου. ( Για παράδειγμα, το ιδιωτικό νοσοκομείο διαθέτει εξοπλισμούς για εξειδικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις για τις οποίες το Υπουργείο αυτή τη στιγμή παραπέμπει τους ασθενείς του σε κέντρα του εξωτερικού) 

Σε δηλώσεις του στο "Κανάλι 6" ο Υπουργός Υγείας, οσον αφορά το ενδεχόμενο αγοράς υπηρεσιών από το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει πολύ σύντομα, ανάφερε ότι θα προκηρυχτούν προσφορές και η τελική απόφαση κατά πόσον θα υπάρξει συνεργασία, θα εξαρτηθεί από το οικονομικό κόστος. 

 

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας