Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Έχεις ημικρανίες; Δοκίμασε βελονισμό

Έχεις ημικρανίες; Δοκίμασε βελονισμό

Εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο, χρησιμοποιούν το βελονισμό για να αντιμετωπίσουν μυοσκελετικούς πόνους, τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες.
 
Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγουν το μεγάλο κόστος και τους κινδύνους της μακροπρόθεσμης χρήσης οπιοειδών παυσίπονων.
 
Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, λαμβάνοντας υπόψιν τις συνέπειες της κατάχρησης των οπιοειδών, υπάρχουν τρόποι πιο φυσικοί αλλά και πιο οικονομικοί. Ένας από αυτούς είναι ο βελονισμός, που μετά από την εισαγωγή του στο ερευνητικό στάδιο του δυτικού κόσμου, η χρήση του αυξάνετε ολοένα και περισσότερο.
 
Οι δύο πιο κοινοί τύποι πόνου στο κεφάλι είναι οι ημικρανίες και ο πονοκέφαλος.
 
Οι μηχανισμοί πυροδότησης των ημικρανιών και των πονοκεφάλων είναι η έλλειψη ύπνου, ψυχολογική και πνευματική κούραση, το αλκοόλ, η καφεΐνη, η ζάχαρη, η κακή διατροφή, η αφυδάτωση, η μυϊκή πίεση γύρο από τον αυχένα και η λανθασμένη στάση του σώματος.
 
Η μοντέρνα κοινωνία, μαστίζεται από πολλές ώρες εργασίας μέσα στην ημέρα και από υπερβολικά κουρασμένους εργαζόμενους που υποφέρουν από πονοκεφάλους.
 
Η ημικρανία, είναι σοβαρής μορφής πονοκέφαλος.
 
Χαρακτηρίζεται από πόνο σε μορφή παλμού, που συνοδεύεται από ναυτία, ζαλάδα και φωτοευαισθησία. Κάποιες φορές μπορεί να εμφανιστούν νευρολογικά συμπτώματα όπως αποπροσανατολισμός, ίλιγγος, σύγχυση και μούδιασμα.
 
Αφετέρου, οι πονοκέφαλοι μπορούν να εμφανιστούν σε ήπια ή σοβαροί μορφή, δεν έχουν ώμος τα πιο πάνω έξτρα συμπτώματα.
 
Κάθε χρόνο, περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανώνται για ιατρικά έξοδα και φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή για θεραπείες πονοκεφάλου και ανακούφιση ημικρανίας.
 
Η φαρμακευτική αγωγή για την ημικρανία ποικίλλει ως προς την τιμή, αλλά η εξάρτηση της είναι τόσο δαπανηρή όσο και επιβλαβής για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.
 
Ο βελονισμός έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των πόνων στο κεφάλι για πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια. Η διαδικασία του βελονισμού είναι απαλή και απομακρύνει το στρες από το σώμα.
 
Μια από τις μεγαλύτερες αιτίες κεφαλαλγίας είναι το άγχος. Με την ανακούφιση της έντασης από τους μυς και τα νεύρα του σώματος, ο βελονισμός έχει τη δυνατότητα να προσφέρει άμεση ανακούφιση κεφαλαλγίας με φυσικό τρόπο.
 
Αντίθετα, η πλειοψηφία των φαρμακευτικών θεραπειών για τον πονοκέφαλο περιλαμβάνει αραιωτικά του αίματος, αντιφλεγμονώδη ή αντικαταθλιπτικά φάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, πονοκέφαλο, πόνο στο στομάχι, καούρα, προβλήματα στο συκώτι και στα νεφρά και στομαχικά έλκη με την πάροδο του χρόνου.
 
Βάζοντας το βελονισμό στη ζωή σας, χρησιμοποιώντας μια αποδεδειγμένη, ασφαλής και φυσική θεραπεία του πονοκεφάλου αντί να βασίζεστε σε θεραπείες ημικρανίας που θα βλάψουν την υγεία σας αντί να σας διορθώσουν το πρόβλημα.
 
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να θεραπεύσετε τον πονοκέφαλο και της ημικρανίες, παρά από να τον αποτρέψετε.
 
Ο βελονισμός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τον έλεγχο, τη διαχείριση, την πρόληψη και τη θεραπεία πονοκεφάλων και της ημικρανίας με τακτικές επισκέψεις στο φυσικοθεραπευτή σας.
 
Με μια πόνο επίσκεψη, οι ασθενείς είναι σε θέση να αισθάνονται μειωμένη την ένταση των μυών γύρο από τον αυχένα και την αλλαγή στη διάθεσή τους.
 
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο βελονισμός είναι βασισμένος σε ένα σύστημα ιατρικής που ευνοεί την κυκλοφορία του αίματος.
 
Αυτό με τη σειρά του, επιτρέπει τη σωστή ροή του αίματος προς και από το κεφάλι, το οποίο είναι το κλειδί για τη θεραπεία των πονοκεφάλων και των ημικρανιών.
 
Ο βελονισμός, επιτυγχάνει αποδεδειγμένα όλες τις θετικές επιδράσεις ενός αντιφλεγμονώδους φαρμάκου χωρίς καμία από τις σχετικές αρνητικές του επιδράσεις. Ακόμη και τα παιδιά μπορούν να λάβουν τα οφέλη του βελονισμού!
 
 

* Μιχάλης Μούχλης Φυσικοθεραπευτής/Βελονιστής/Personal Train

Κέντρο Φυσικοθεραπείας Φυσιοκίνηση

Λεωφ. Αθαλάσσας 131, διαμ. 402, τκ.2024, Στρόβολος, Λευκωσία

Τ: +357 99152028, +357 96754795

E: info@physiokinisi.com ( Γνωρίστε το Προσωπικό μας ) 

96754795

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας