Σάββατο 20 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Δρ Δημητριάδης: Μοντέρνα και αποτελεσματική η μεσοθεραπεία

Δρ Δημητριάδης: Μοντέρνα και αποτελεσματική η μεσοθεραπεία

Η Μεσοθεραπεία αποτελεί μια από τις πλέον μοντέρνες, αποτελεσματικές και ασφαλείς θεραπείες που έχει να επιδείξει σήμερα η Αισθητική Ιατρική.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή τεχνική ανάπλασης και ανανέωσης των κυττάρων η οποία μπορεί να χαρίσει ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα στα χαρακτηριστικά του προσώπου χωρίς να χρειαστεί να περάσει κάποιος το κατώφλι του χειρουργείου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια θεραπεία η οποία έρχεται να υπηρετήσει το κομμάτι της πρόληψης αλλά και της καταπολέμησης των ρυτίδων, εμποδίζοντας τη φθίνουσα πορεία της αντιγηραντικής ασπίδας του δέρματος.

Όταν το ποσοστό ευθύνης του περιβάλλοντος και της συμπεριφοράς μας στα σημάδια της γήρανσης φτάνει ακόμα και το 80%,  η επιλογή της πρόληψης μπορεί αφενός να επιβραδύνει τη φθορά που επιφέρει ο χρόνος και αφετέρου να διατηρήσει σε εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα την ποιότητα και την υγεία της επιδερμίδας.

Μεσοθεραπεία είναι η έγχυση ουσιών κάτω από την επιδερμίδα. Εφαρμόζεται μεταξύ άλλων καιστο πρόσωπο (μεσοθεραπεία προσώπου) και χρησιμοποιείται για να διορθώσει πολλά και διαφορετικά προβλήματα της επιδερμίδας μας.


Η μεσοθεραπεία προσώπου επίσης διακρίνεται σε απλή μεσοθεραπεία προσώπου (με διαλύματα βιταμινών ή υαλουρονικού οξέος) και σε αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου PRP όπου αντί για εξωγενές διάλυμα χρησιμοποιείται το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα που συλλέγεται μετά από αιμοληψία από τον ενδιαφερόμενο.


Προαιρετικά μπορεί να προηγηθεί εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας. Οι βελόνες διεισδύουν σε μικρό βάθος ( 1-3mm), ενώ ο αριθμός των εγχύσεων ποικίλλει ανάλογα με την θεραπεία.


Στόχος της μεσοθεραπείας προσώπου είναι να μεταφέρει κάτω από την επιδερμίδα συγκεκριμένες ουσίες όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και αντιοξειδωτικούς παράγοντες, ανόργανα στοιχεία, πυροσταφυλικό νάτριο, γλυκόζη κ.α. που συμβάλλουν στην αντιγήρανση, συγκρατούν νερό κάτω από το δέρμα μας και το διατηρούν φρέσκο, ενυδατωμένο και νεανικό.


Ενδείξεις για την εφαρμογή μεσοθεραπείας προσώπου είναι η αφυδάτωση, η χαλάρωση/απώλεια σφριγηλότητας, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο/ φωτογήρανση κ.α.


Οι δράσεις της μεσοθεραπείας είναι:


Βαθιά ενυδάτωση
Αντιγήρανση με μείωση των λεπτών ρυτίδων
Πρόληψη εμφάνισης καινούριων ρυτίδων
Βελτίωση μαύρων κύκλων και ρυτίδων ματιών
Φωτεινότητα και υγιή όψη στο δέρμα
Ήπια συσφικτική δράση με ειδικά διαλύματα σύσφιξης


Πρόκειται για μια θεραπεία απλή, γρήγορη (κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά), χωρίς παρενέργειες και σχετικά ανώδυνη.

Μετά το τέλος της συνεδρίας  μπορεί να υπάρχει ένας ήπιος ερεθισμός ο οποίος υποχωρεί τις επόμενες ώρες. Έτσι μπορεί κανείς να επιστρέψει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς καθόλου περιορισμούς καθώς δεν απαιτείται ειδική φροντίδα μετά την θεραπεία.


Αποτελέσματα φαίνονται άμεσα μετά και από την πρώτη συνεδρία, με τη βελτίωση της υφής και της όψης της επιδερμίδας.

Το επιθυμητό αισθητικά αποτέλεσμα επιτυγχάνεται αθροιστικά και για αυτόν τον λόγο απαιτούνται συνήθως 4-6 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 15-20 ημερών.

Μετά το αρχικό στάδιο των 3 μηνών, μπορούμε να περάσουμε σε κύκλο συντήρησης, οπότε τα μεσοδιαστήματα αυξάνονται στους 2 έως 6 μήνες, ώστε να διατηρηθεί το πρόσωπο φρέσκο και ανανεωμένο.

Διαβάστε: Δρ. Νεόφυτος Χρ. Δημητριάδης,οι σπουδές και η καταξίωση

 

*Δρ Δημητριάδης Δρ. Νεόφυτος Χρ. Δημητριάδης DDS, MD, MSc είναι Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός, Αισθητική Χειρουργική Προσώπου του Πανεπιστημίου Tufts, Βοστόνη, Η.Π.Α.(εξετάζει και χειρουργεί στο American Medical Center στη Λευκωσία) .
Τηλ.:   70007484
Φαξ:     22 476797
Webpage: www.cyprusfacialsurgery.com
Email:'a0info@cyprusfacialsurgery.com

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας