Σάββατο 20 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ποια είναι τα συμπτώματα του Συνδρόμου Άσπεργκερ

Ποια είναι τα συμπτώματα του Συνδρόμου Άσπεργκερ

Το σύνδρομο Άσπεργκερ είναι μια ισόβια διαταραχή που επηρεάζει το πως το άτομο αντιλαμβάνεται τον κόσμο, επεξεργάζεται τις πληροφορίες που λαμβάνει και αλληλεπιδρά με άλλα άτομα.

Αποτελεί όπως και ο κλασσικός αυτισμός μια «διαταραχή φάσματος» επειδή επηρεάζει τα άτομα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και σε ποικίλο βαθμό.

Το διανοητικό επίπεδο των παιδιών με σύνδρομο Aspergers είναι συνήθως κανονικό, ενώ αρκετά παιδιά με το σύνδρομο έχουν ανώτερα σκορ στο δείκτη νοημοσύνης IQ. Κάθε παιδί με το σύνδρομο είναι διαφορετικό και μοναδικό.

Ένα καταναγκαστικό ενδιαφέρον για ένα αντικείμενο ή θέμα. Για παράδειγμα, μανία να ασχολείται με τις ώρες δρομολογίων των λεωφορείων ή με φυσικές καταστροφές, με λίγο ή καθόλου ενδιαφέρον για άλλα αντικείμενα.

Φτωχή κοινωνική αλληλεπίδραση. Το παιδί δεν ενδιαφέρεται να μιλάει, να επικοινωνεί ή να αλληλεπιδρά με τα άλλα παιδιά, παρά το γεγονός ότι το γλωσσικό επίπεδο του παιδιού είναι υψηλό.

Μια έλλειψη κοινής λογικής και εμμονή με παράξενες ιδέες.

Μαθησιακές δυσκολίες ή διαταραχές λόγου.

Αδεξιότητα ή φτωχός συντονισμός των κινήσεων

Θυμάστε την Susan Boyle; 

Σε αποκλειστική συνέντευξή της στην βρετανική εφημερίδα "The Observer” η 52χρονη τραγουδίστρια Susan Boyle αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι πάσχει από το σύνδρομο Αsperger που αποτελεί μια μορφή αυτισμού.

Η Suzan Boyle έγινε γνωστή από το βρετανικό show “Bρετανία έχεις ταλέντο' το 2009 όταν απέσπασε το πρώτο βραβείο για τις εξαίσιες φωνητικές της ικανότητες και έκανε όλη την υφήλιο να παραμιλά με τη φωνή και την ερμηνεία της που είναι τόσο κόντρα με το παρουσιαστικό της. 

Αυτό όμως που για χρόνια κρυβόταν στο παρελθόν της τραγουδίστριας ήταν ότι στην παιδική της ηλικία είχε διαγνωστεί με εγκεφαλική βλάβη.

Τα χρόνια πέρασαν και η Suzan Boyle υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις για τις νοητικές της ικανότητες. Τα αποτελέσματά τους έδειξαν ότι η τραγουδίστρια πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ.

 

Πηγή: i-paideia

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας