Παρασκευή 19 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

"Θα πάνε σπίτι τους οι γιατροί που προτιμούν καφε και σουτζιούκκο" (vid)

"Θα πάνε σπίτι τους οι γιατροί που προτιμούν καφε και σουτζιούκκο" (vid)

Άστραψε και βρόντηξε το πρωί ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, όταν μιλώντας από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ, σχολίασε  το πρόβλημα που προέκυψε με τους γιατρούς που αρνούνται μετάθεση τους στα τμήματα πρώτων βοηθειών και επικαλούμενοι άδεια ασθενείας.
 
Πρόκειται είπε για γιατρούς που προτιμούν να πίνουν καφεδάκι σε αγροτικά κέντρα  και που προτιμούν να τρώνε σουτζιουκκο στα καφενεία αντί να δουλέψουν στις πρώτες βοήθειες.
 
Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Υπουργός παρουσιάστηκε έξω φρενών με τους λειτουργούς του Υπουργείου  του που ανέλαβαν να ετοιμάσουν την λειτουργία του Ιατρείου ταχείας εξυπηρέτησης σε πιλοτική βάση.  
 
 
 
Κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα λειτουργίας του μέτρου των ιατρείων ταχείας εξυπηρέτησης Πρώτων Βοηθειών, ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο νοσοκομείο Λευκωσίας όπου διαπίστωσε ότι το μέτρο δεν εφαρμόστηκε σωστά
 
 
 
 

Πρόεδρος ΠΙΣ

Οι γιατροί δεν κλήθηκαν να μετάσχουν στο σχεδιασμό του Ιατρείου Εξπρές, δήλωσε στο Τρίτο ο Πρόεδρος του Παγκυπρίου Ιατρικού Συλλόγου Σωτήρης Κούμας.


Το μέτρο αυτό, ανέφερε, είχε ανακοινωθεί από τον Υπουργό Υγείας την περασμένη εβδομάδα, από αέρος και η εφαρμογή του προχώρησε χωρίς ιατρική και νομοτεχνική συμμετοχή, αφού όπως είπε, στο Υπουργείο Υγείας ορισμένοι θεωρούν ότι τα γνωρίζουν όλα.


Ο κύριος Κούμας κάλεσε τον Υπουργό Υγείας να καταλογίσει ευθύνες για τον ελλειπή σχεδιασμό του Ιατρείου εξπρές ενώ υποστήριξε πως αν στελεχώνονταν σωστά τα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών δεν θα υπήρχε ανάγκη για δημιουργία του Ιατρείου Εξπρές.


Σε ότι αφορά τις μεταθέσεις ιατρών από αγροτικά κέντρα στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών ο κύριος Κούμας υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνεται γιατί, εξήγησε, όταν οι γιατροί κάνουν αίτηση, είναι για πρόσληψη σε συγκεκριμένο πόστο.

Απάντηση Υπουργού Υγείας

Αμεση ήταν η αντίδραση του Υπουργού Υγείας σε όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ.


Σε παρέμβαση στο Τρίτο διερωτήθηκε αν ο κύριος Κούμας θέλει συζήτηση για να πει αν μπορεί να μετατεθεί ένας γιατρός. Ο κύριος Κούμας, πρόσθεσε, πρέπει να διαβάσει τους νόμους.


Ο κύριος Παμπορίδης αναρωτήθηκε επίσης γιατί δεν παραιτούνται οι γιατροί οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δουλεύουν σε τόσο άσχημες συνθήκες.


Απαντώντας στο σχόλιο του Σωτήρη Κούμα ότι οι γιατροί δεν κλήθηκαν να μετάσχουν στον σχεδιασμό του Ιατρείου Εξπρές, ο υπουργός Υγείας διερωτήθηκε μήπως έχουμε χάσει το μέτρο σε αυτή την χώρα.


Η απαίτση των συνδικαλιστών να έχουν λόγο σε ιατρικά ζητήματα είπε, παραπέμπει σε άλλες εποχές.

(δηλώσεις από Τρίτο Πρόγραμμα ΡΙΚ) 

 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας