Σάββατο 20 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Η γυναικεία τσάντα εγκυμονεί κινδύνους

Η γυναικεία τσάντα εγκυμονεί κινδύνους

Οι γυναίκες της σύγχρονης εποχής στην Κύπρο, έχουν την τάση να βάζουν στην τσάντα τους αντικείμενα τα οποία πολλές φορές δεν χρησιμοποιούν, με αποτέλεσμα να κουβαλούν χωρίς λόγο μια βαρυφορτωμένη τσάντα.

Σύμφωνα με έρευνες ποσοστό κοντά στο 85% των γυναικών που υπερφορτώνουν την τσάντα τους με περισσότερο από 3kg, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σωματικούς πόνους.

Το βάρος της γυναικείας τσάντας, αναγκάζει το σώμα να γέρνει προς την αντίθετη πλευρά ώστε να αντισταθμίζει το κέντρο βάρους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονοι σπασμοί στον αυχένα, στους μύες της πλάτης, αλλά και πόνος στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

Επιπλέον ο ώμος γέρνει προς τα εμπρός με αποτέλεσμα να καταπονούνται οι μύες της ωμοπλάτης, με τον κίνδυνο οι γυναίκες αυτές να παρουσιάσουν κύφωση.

Σημαντικό όμως είναι να ξέρουμε πως το χέρι το οποίο κρατά τη τσάντα, μπορεί να παρουσιάσει χρόνιο πόνο, λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που μένει ακίνητο για να στηρίζει τη τσάντα.


Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που γίνονται και που μελλοντικά προκαλούν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, είναι η μη έγκυρη αντιμετώπιση και πρόληψη κατά την περίοδο που το πρόβλημα εμφανίζεται.

Σκοπός μας ως κέντρο φυσικοθεραπείας είναι, να βοηθήσουμε τον ασθενή με έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος, να το περιορίσει και να το εξαλείψει, περιορίζοντας τις πιθανότητες επανεμφάνισης του.


Η θεραπεία που ακολουθείται σε κάθε περίπτωση είναι ανάλογη με το πρόβλημα και το άτομο ξεχωριστά. Αναλγητική θεραπεία με ηλεκτροθεραπεία, υπερήχους και manual therapy, σταθεροποίηση με διατάσεις και ενδυνάμωση των εμπλεκομένων μυών, είναι μερικές από τις μεθόδους που ακολουθούνται σε κάποιες περιπτώσεις.

Συμβουλή: Η πρόληψη και η γρήγορη αντιμετώπιση ενός προβλήματος, περιορίζει σημαντικά τις πιθανότητες για εμφάνιση σοβαρότερων προβλημάτων στο μέλλον.

 

* Μιχάλης Μούχλης Φυσικοθεραπευτής/Βελονιστής/Personal Train

Κέντρο Φυσικοθεραπείας Φυσιοκίνηση

Λεωφ. Αθαλάσσας 131, διαμ. 402, τκ.2024, Στρόβολος, Λευκωσία

Τ: +357 99152028, +357 96754795

E: info@physiokinisi.com ( Γνωρίστε το Προσωπικό μας ) 

96754795

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας