Σάββατο 20 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Με φυτικά σκευάσματα πλέον η αντιμετώπιση της εμμηνόπαυσης 

Με φυτικά σκευάσματα πλέον η αντιμετώπιση της εμμηνόπαυσης 

Η σειρά Femarelle συνίσταται από επιστήμονες για ανακούφιση από τα συμπτώματα τα οποία ταλαιπωρούν όλες τις γυναίκες.

Δρ Σταύρος Σταύρου: Μια στις τρείς γυναίκες άνω των 65 πάσχουν από οστεοπόρωση

Σημαντικά στοιχεία για τον «σιωπηλό κλέφτη» όπως ονομάζουν οι γιατροί την οστεοπόρωση δόθηκαν χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε η εταιρία Karpasia Health Products με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εμμηνόπαυσης.

Ο εκ των ομιλητών στη συνέντευξη Δρ Σταύρος Σταύρου, τόνισε ότι μία στις τρεις γυναίκες άνω των 65 ετών πάσχουν από οστεοπόρωση ενώ πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι το 93% των γυναικών που έχουν οστεοπόρωση δεν το γνωρίζουν.

Σημείωσε επίσης ότι η οστεοπόρωση δεν προτιμά μόνο τις γυναίκες αφού υπολογίζεται ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών υποφέρει από αυτήν. Σύμφωνα με τον Δρ Σταύρου, το 80% των ατόμων που έχουν οστεοπόρωση είναι γυναίκες.

Η έλλειψη οιστρογόνων είναι αιτία οστεοπόρωσης. Οι γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση ή τους έχουν αφαιρεθεί οι ωοθήκες, έχουν αυξημένο κίνδυνο για οστεοπόρωση.

Το ίδιο ισχύει και για γυναίκες των οποίων οι ωοθήκες έχουν καταστραφεί από ακτινοβολία ή χημειοθεραπεία ή γυναίκες που παρουσιάζουν παρατεταμένα διαταραχές στην περίοδο, όπως μαραθωνοδρόμοι, αθλήτριες ολυμπιακής γυμναστικής και μπαλέτου. Και η ανορεξία όμως οδηγεί σε ελάττωση των οιστρογόνων, με αποτέλεσμα το αυξημένο ποσοστό οστεοπόρωσης.

Όπως είπε ο δρ Σταύρου η πιο ακριβής και ολοκληρωμένη μέθοδος για μέτρηση της οστικής πυκνότητας είναι αυτή της διπλής φωτονιακής απορρόφησης (DEXA) κατά την οποία με τη χρήση ενός προγράμματος ηλεκτρονικού υπολογιστή γίνεται υπολογισμός της οστικής πυκνότητας.

Η σειρά Femarelle στην Κύπρο Μιλώντας στη συνέντευξη η διευθύνουσα σύμβουλος της Karpasia Health Products Ltd, Άννα Γιάλλουρου τόνισε ότι μια από τις καλύτερες μεθόδους αντιμετώπισης των ορμονικών διαταραχών, σύμφωνα με επιστήμονες, είναι χρήση φυτικών σκευασμάτων τα οποία στοχεύουν ειδικά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα και την αναστάτωση που προκαλεί στο γυναικείο οργανισμό η εμμηνόπαυση.

«Τα συμπτώματα, τόνισε, είναι καλά γνωστά σε όλους αφού σε κάθε οικογένεια υπάρχει τουλάχιστον μία γυναίκα η οποία ταλαιπωρήθηκε ή ταλαιπωρείται από εξάψεις, απότομες εναλλαγές διάθεσης, πονοκεφάλους κλπ. Αυτά οφείλονται στις ορμονικές διαταραχές οι οποίες προκαλούνται στο γυναικείο οργανισμό λόγω της εμμηνόπαυσης και οι οποίες μπορούν να αντιμετωπισθούν με ασφάλεια και χωρίς την χορήγηση χημικών ορμονικών σκευασμάτων. Διεθνώς σήμερα συνίσταται η χρήση του φυτικού σκευάσματος Femarelle, του οποίου η μοναδικότητα έγκειται στο ότι αποτελεί έναν επιλεκτικό ρυθμιστή οιστρογονικών υποδοχέων (phyto-SERM). Η επιλεκτικότητα του στον υποδοχέα οιστρογόνου παρέχει ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και εξασφαλίζει την υγεία των οστών, χωρίς να επηρεάζει τους ευαίσθητους ιστούς στο μαστό και στη μήτρα .

Η επιστημονική δραστηριότητα γύρω από το Femarelle έχει δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά σε όλο τον κόσμο και έχει λάβει διεθνή αναγνώριση και αποδοχή από την ιατρική κοινότητα». Η σειρά των σκευασμάτων Femarelle παρασκευάζεται στο Ισραήλ και εισάγεται και διανέμεται στην Κύπρο από την εταιρία Karpasia Health Products Ltd.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε και συνέντευξη με τον Ιταλό, διεθνούς φήμης καθηγητή Andrea Genazzani Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικολογίας και Παγκόσμιας Ένωσης Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας, ο οποίος εξήγησε πώς ακριβώς δρα το Femarelle και ποια είναι τα πλεονεκτήματα του έναντι των χημικών ορμονικών σκευασμάτων.

Όπως είπε ο Ιταλός καθηγητής η φυτική ουσία που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της σειράς Femarelle βασίζεται σε έναν επιλεκτικό ρυθμιστή οιστρογονικών υποδοχέων (phyto-SERM), του οποίου η επιλεκτικότητα στον υποδοχέα οιστρογόνου παρέχει ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και εξασφαλίζει την υγεία των οστών, χωρίς να επηρεάζει τους ευαίσθητους ιστούς στο μαστό και στη μήτρα . Τέλος στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν συνεντεύξεις γυναικών οι οποίες αντιμετωπίζουν την εμμηνόπαυση με το φυτικό σκεύασμα Femarelle.
 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας