Πέμπτη 25 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Έγκαιρη εξέταση για καρκίνο του προστάτη συστήνει το EUROPA UOMO CYPRUS

Έγκαιρη εξέταση για καρκίνο του προστάτη συστήνει το EUROPA UOMO CYPRUS

"Ανδρες, μαγκιά είναι να αντιμετωπίσετε τον καρκίνο του προστάτη με την έγκαιρη, προληπτική εξέταση", ανέφερε ο Αντιπρόεδρος του EUROPA UOMO CYPRUS, Σάββας Ηλιοφώτου, στη δημοσιογραφική διάσκεψη στα πλαίσια του MOVEMBER 2017.

Σιωπηλός δολοφόνος, ονομάζεται ο καρκίνος του προστάτη, είπε ο κ. Ηλιοφώτου, ο οποίος στα αρχικά του στάδια δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα και γι'  αυτό ο  μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί, είναι η έγκαιρη διάγνωση.
 
Καλούνται οι άντρες άνω των πενήντα ετών, να επισκέπτονται συχνά τον Ουρολόγο τους για τις ενδεδειγμένες προληπτικές εξετάσεις και να αφήσουν τις φοβίες και τις δικαιολογίες κατά μέρος.

Εάν στην οικογένεια υπάρχει βεβαρημένο ιστορικό, η επίσκεψη στον Ουρολόγο πρέπει να γίνει αμέσως μετά τα σαράντα.
 
Διαβάστε: Καρκίνος του προστάτη: τα πρωίμα σημάδια

Είναι γνωστό ότι ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου για τους άνδρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε 15 λεπτά ένας άντρας μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη.

Στην Κύπρο, έχει διαπιστωθεί ότι η πλειοψηφία του ανδρικού πληθυσμού έχει ταμπού, ντρέπεται  και αποφεύγει να επισκεφτεί τον Ουρολόγο, με αποτέλεσμα τα  αυξημένα περιστατικά καρκίνου του προστάτη, ο οποίος στην περίπτωση που διαγνωστεί έγκαιρα έχει πολύ ψηλό βαθμό ίασης.

Όπως ανέφερε ο κ. Ηλιοφώτου, είναι διαπιστωμένο ότι στην Κύπρο οι περισσότεροι άνδρες πηγαίνουν να εξεταστούν μετά από επιμονή των γυναικών ή και των παιδιών τους.

Στο EUROPA UOMO, λέμε ότι είναι κρίμα να χάνονται ανδρικές ζωές,  με μόνο λόγο την άγνοια και την αμέλεια να κάνουν οι άνδρες προληπτικές εξετάσεις.

"Συμμετέχουμε ως Σωματείο στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του προστάτη με το όνομα Movember, που γίνεται κάθε ενδέκατο μήνα του χρόνου.
 
 
Το EUROPA UOMO CYPRUS,  καλεί τους άνδρες να μεγαλώσουν το μουστάκι τους για τις 30 μέρες του Νοεμβρίου και για ένα μήνα να γίνουν μια  κινούμενη διαφήμιση, μαζεύοντας χρήματα και ενημερώνοντας για το φιλανθρωπικό αυτό σκοπό", πρόσθεσε.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας