Για την πλειοψηφία των υγιών ατόμων, τα φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα έχουν ως εξής:
Μεταξύ 4.0 και 6.0 mmol/L (72 με 108 mg/dL) κατά τη νηστεία (ζάχαρο νηστείας)
Μέχρι 7,8 mmol/L (140 mg / dL) 2 ώρες μετά το φαγητό
Για τους ανθρώπους με διαβήτη, τα όρια ζαχάρου στο αίμα έχουν ως εξής:
Πριν από τα γεύματα: 4-7 mmol/L για τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2
Μετά το γεύμα: Κάτω από 9 mmol/L για τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 και κάτω από 8,5 mmol/L για τα άτομα με διαβήτη τύπου 2
Πηγή: www.diabetes.co.uk