Σάββατο 27 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου:Ιστορικής σημασίας η απόφαση για υπηρεσία φροντιστών

Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου:Ιστορικής σημασίας η απόφαση για υπηρεσία φροντιστών

Ως ιστορικής σημασίας χαρακτηρίζει η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για λειτουργία υπηρεσίας φροντιστών για παραπληγικά και τετραπληγικά άτομα και ευχαριστεί την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου που πρότεινε τη δημιουργία τέτοιας υπηρεσίας μέσω εργοδότησης ανέργων που θα καταρτίζονται σε αυτό το επάγγελμα με κάλυψη του κόστους από το κράτος και πόρους της ΕΕ.

Με τον τρόπο αυτό, σημειώνεται, θα προσφέρουμε εργασία σε άτομα που ενδιαφέρονται και παράλληλα αναβαθμισμένες, ποιοτικές υπηρεσίες στα μέλη μας.
 
Διαβάστε: Πρόγραμμα για την ενίσχυση και τη βοήθεια ατόμων με αναπηρίες

Στόχος, αναφέρεται, είναι αυτή η πιλοτική προσπάθεια να επεκταθεί στο μέλλον για να προσφέρει κατάλληλη στήριξη σε κάθε άτομο με αναπηρία ανάλογα με τις ανάγκες του, ενώ προστίθεται ότι όραμα είναι η δημιουργία οργανισμού ανεξάρτητης διαβίωσης στη χώρα μας.

«Αναλάβαμε τεράστια ευθύνη αφού η Οργάνωση Παραπληγικών θα είναι ο εργοδότης αλλά δεν μπορούσαμε να αφήσουμε την ευκαιρία να χαθεί. Αποτελεί μια σημαντική αναβάθμιση στην ποιότητα ζωής των παραπληγικών και τετραπληγικών ατόμων που χρειάζονται τέτοιες υπηρεσίες και εξυπηρέτηση ενός από τους σημαντικότερους σκοπούς της Ο.ΠΑ.Κ», προστίθεται.

Μέχρι στιγμής, σημειώνεται, έχουν εκπαιδευτεί σχεδόν πενήντα άτομα μέσω σχεδίου της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και σύντομα θα εκπαιδευτούν όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον στη δεύτερη πρόσκληση. Η δυναμικότητα του προγράμματος είναι μέχρι εκατό άτομα, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας