Παρασκευή 26 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Παμπορίδης: κάμερες, φρουροί και αυστηρότερες ποινές

Παμπορίδης: κάμερες, φρουροί και αυστηρότερες ποινές

Αποτροπιασμό εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Υγείας δρ. Γιώργος Παμπορίδης για το νέο περιστατικό βίας εναντίον επαγγελματιών υγείας στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.
 
Μιλώντας από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο δρ. Παμπορίδης σημείωσε ότι «είναι ντροπή να βλέπουμε τέτοια περιστατικά έναντι ανθρώπων, οι οποίοι τάσσουν καθημερινά τη ζωή τους για να υπηρετούν τον συνάνθρωπό τους.
 
Είναι ένα θέμα, το οποίο η κοινωνία ευρύτερα πρέπει να εξετάσει, γιατί μόνο κοινωνιολόγοι, ίσως και άλλοι ειδικοί μπορούν να αναλύσουν αυτές τις συμπεριφορές».
 
Τόνισε δε πως το Υπουργείο Υγείας, σε συνεννόηση με την Γενική Εισαγγελία της Δημοκρατίας, προχωρά τάχιστα στους σχεδιασμούς, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε διάφορα επίπεδα.
 
«Στο πρακτικό επίπεδο, με την εγκατάσταση καμερών σε όλα τα σημεία των Πρώτων Βοηθειών πλην των εξεταστηρίων, προκειμένου να μπορέσουν να καταγράφονται πλέον και με ηλεκτρονικό τρόπο όλες οι κινήσεις των επισκεπτών στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών.
 
Προχωρούμε με την αγορά υπηρεσιών από ιδιωτικούς φρουρούς, όχι για να αντικαταστήσουν, αλλά για να ενισχύσουν και να βοηθήσουν το έργο της Αστυνομίας, η οποία παραμένει η καθ’ ύλην αρμόδια να επιλαμβάνεται ζητημάτων ασφάλειας των δημοσίων νοσοκομείων.
 
Και προχωρούμε με τροποποίηση της κείμενης ποινικής νομοθεσίας, ούτως ώστε άτομα τα οποία επιτίθενται ή απειλούν ή ασκούν βία έναντι επαγγελματιών υγείας κατά τον χρόνο άσκησης των καθηκόντων τους, να τιμωρούνται με αυστηρότερες ποινές, από ότι οποιεσδήποτε άλλες περιπτώσεις.
 
Χθες είχαμε και την τελευταία συνάντηση με την ΠΑΣΥΔΥ, η οποία είχε εκφράσει επιφυλάξεις για κάποια από τα μέτρα, αλλά εξηγήθηκαν τα μέτρα και έχουν συμφωνήσει και αυτοί.
 
Άρα προχωρούμε άμεσα με την υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών ως ελάχιστο βήμα ενίσχυσης των επαγγελματιών μας, για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με ασφάλεια και όπως πρέπει», υπογράμμισε ο κ. Υπουργός.
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας