Πέμπτη 18 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Πέντε φυτά που μπορείτε να βάλετε στην κρεβατοκάμαρα για καλύτερη υγεία

Πέντε φυτά που μπορείτε να βάλετε στην κρεβατοκάμαρα για καλύτερη υγεία

Τα φυτά στους εσωτερικούς χώρους δεν δίνουν μόνο μια ευχάριστη νότα χρώματος αλλά έχουν και ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία.

Πέρα από το σαλόνι ή την κουζίνα, μπορείτε να τα βάλετε και στην κρεβατοκάμαρά σας για να απολαύσετε καλύτερο ύπνο, να μειώσετε το στρες ή και να προστατευτείτε από το κρυολόγημα!

Παρακάτω θα δείτε ποια είναι τα πέντε φυτά που είναι καταλληλότερα για την κρεβατοκάμαρα, σύμφωνα με έρευνες της NASA και του Αμερικανικού Κολεγίου

Φοίνικας αρέκα (dypsis lutescens): Τα λεπτά φύλλα του φυτού είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στο να «απορροφούν» τους ρύπους που βρίσκονται στους εσωτερικούς χώρους κι έτσι είναι ιδανικό για όσους είναι επιρρεπείς στο κρυολόγημα ή στην ιγμορίτιδα.

Αλόη (aloe vera): Η αλόη είναι εξαιρετικά ανθεκτική και θεωρείται ένα από τα κορυφαία φυτά για τον καθαρισμό του αέρα. Ο λόγος είναι ότι απελευθερώνει συνεχώς οξυγόνο, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας, και παράλληλα εξουδετερώνει το βενζόλιο (μια χημική ένωση που βρίσκεται σε πλαστικά και απορρυπαντικά) αλλά και τη φορμαλδεΰδη (η οποία βρίσκεται σε βερνίκια).

Κισσός (hedera helix): Έρευνα από το Αμερικανικό Κολέγιο για την Αλλεργία, το Άσθμα και την Ανοσολογία έχει δείξει ότι ο κισσός μπορεί να απομακρύνει έως και το 78% της αερομεταφερόμενης μούχλας σε διάστημα μόλις 12 ωρών, επομένως είναι ιδανικός για τα σπίτια στα οποία είναι αυξημένα τα επίπεδα υγρασίας.

Φοίνικας ρομπελίνι (phoenix roebelenii): Ένα εξαιρετικά ανθεκτικό φυτό που δεν χρειάζεται πολύ νερό και είναι ιδανικό για την απομάκρυνση των ρύπων, ειδικά της ξυλόλης, η οποία βρίσκεται σε πλαστικά μπουκάλια, σε υφάσματα από πολυεστέρα και διαλυτικά.

Φτέρη της Βοστώνης (nephrolepis exaltata): Το όμορφο αυτό φυτό βρίσκεται στην ένατη θέση της λίστας της NASA με τα φυτά που καθαρίζουν αποτελεσματικότερα τον αέρα.

Πηγή: Mail Online

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας