Σάββατο 20 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

#Movember: Μας αφορά όλους

#Movember: Μας αφορά όλους

Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίπλα από το Movember Κύπρου με σημερινή ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα γράφει: 

#Movember Μας αφορά όλους. Η πρόληψη ο καλύτερος προστάτης και δεν αφήνουμε τον ανδρικό καρκίνο να μας αναστατώσει τη ζωή.

Η λέξη Movember προέρχεται από τη σύντμηση των λέξεων Μο-ustache/μουστάκι και No-vember/Νοέμβριος. 


Η ιδέα ξεκίνησε στην Αυστραλία το 2003 από μια παρέα νέων που ήθελαν να επαναφέρουν το παλιό στυλ των ανδρών με μουστάκι, μέχρι που αποφάσισαν να το κάνουν για καλό σκοπό! Έτσι με τον καιρό, η κίνηση επεκτάθηκε παγκόσμια, προσπαθώντας να «ξυπνήσει» το ανδρικό φύλο σε θέματα υγείας και να αλλάξει την απροθυμία τους όσον αφορά στην επίσκεψη στο γιατρό 

 Το Movember υποστηρίζει παγκόσμιας κλάσης προγράμματα για την υγεία του προστάτη.

Το movember έχει τόση μεγάλη σημασία γιατί είναι σαν μια υπενθύμιση στους άντρες να φροντίζουν τους εαυτούς τους και να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις για την υγεία τους κάθε χρόνο.

Τα προγράμματα αυτά, με την καθοδήγηση του Movember Foundation, επικεντρώνονται στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού βοηθώντας τους άνδρες να ζήσουν με και πέρα από τον καρκίνο και να παραμείνουν ψυχικά υγιείς.

 

Ως ανεξάρτητη παγκόσμια φιλανθρωπική κίνηση το Movember ευελπιστεί να αλλάξει το πρόσωπο του ανδρικού καρκίνου.


Από το 2013 με πρωτοβουλία του Round Table Κύπρου και ιδιαίτερα με τη συμβολή του Round Table 1 Λευκωσίας,  σε συνεργασία με το Movember International και με την υποστήριξη της μπύρας ΚΕΟ θεσμοθετήθηκε η φιλανθρωπική εκστρατεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενεργοποίηση του κινήματος στην Κύπρο, τη συλλογή  χρημάτων και την στήριξη των φορέων που βοηθούν την καταπολέμηση του ανδρικού καρκίνου, όπως το Movember Foundation και το Europa Uomo Κύπρου.  

 

Ο στόχος της εκστρατείας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους,  η ενίσχυση ερευνών, η διάδοση και ανταλλαγή τεκμηριωμένων στοιχείων και πληροφοριών για τον καρκίνο του προστάτη,  η ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης, η προσπάθεια για λήψη μέτρων πρόσβασης  στη καλύτερη θεραπεία και η εξασφάλιση ποιοτικής φροντίδας κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη θεραπεία. 

Kάθε Νοέμβριο το κίνημα Movember είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση εκατομμυρίων μουστακιών ανά το παγκόσμιο. 

 Άνδρες σε όλο τον κόσμο μεγαλώνουν τα μουστάκια τους για να μαζέψουν χρήματα για την ενημέρωση, πρόληψη και  θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, των όρχεων αλλά και της ψυχικής υγείας των ασθενών.

 

Το Movember προκαλεί  τους άνδρες να μεγαλώσουν μουστάκι για τις 30 μέρες του Νοεμβρίου.

Ξεκινούν με ξυρισμένο πρόσωπο την 1η  Νοεμβρίου και για τον υπόλοιπο μήνα γίνονται στην ουσία κινούμενη διαφήμιση για την εκστρατεία, μαζεύοντας χρήματα για τον σκοπό αυτό.

 

 


ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ


Στήριξε τις εκδηλώσεις του MOVEMBER Cyprus με εισφορά 2 Ευρώ.


Μπες στoν ειδικό λογαριασμό "RT1 NICOSIA KEO BEER" ή “TEAM: Movember Cyprus”στην ιστοσελίδα

http://ex.movember.com και κάνε την δική σου εισφορά.


Φτιάξε προσωπικό προφίλhttp://ex.movember.com εντάξου στην Ομάδα Movember Cyprus και κάλεσε τους φίλους σου να σε στηρίξουν οικονομικά.


Μεγάλωσε το μουστάκι σου για όλο τον Νοέμβριο και γίνε κινητή διαφήμιση για το MOVEMBER.


Αγόρασε τα συλλεκτικά αναμνηστικά του MOVEMBER Cyprus.

 

"Ανδρες, μαγκιά είναι να αντιμετωπίσετε τον καρκίνο του προστάτη με την έγκαιρη, προληπτική εξέταση":


Σιωπηλός δολοφόνος, ονομάζεται ο καρκίνος του προστάτη, είπε ο κ. Ηλιοφώτου, ο οποίος στα αρχικά του στάδια δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα και γι'  αυτό ο  μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί, είναι η έγκαιρη διάγνωση. 

Καλούνται οι άντρες άνω των πενήντα ετών, να επισκέπτονται συχνά τον Ουρολόγο τους για τις ενδεδειγμένες προληπτικές εξετάσεις και να αφήσουν τις φοβίες και τις δικαιολογίες κατά μέρος.


Εάν στην οικογένεια υπάρχει βεβαρημένο ιστορικό, η επίσκεψη στον Ουρολόγο πρέπει να γίνει αμέσως μετά τα σαράντα.


Είναι γνωστό ότι ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου για τους άνδρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε 15 λεπτά ένας άντρας μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη.


Στην Κύπρο, έχει διαπιστωθεί ότι η πλειοψηφία του ανδρικού πληθυσμού έχει ταμπού, ντρέπεται  και αποφεύγει να επισκεφτεί τον Ουρολόγο, με αποτέλεσμα τα  αυξημένα περιστατικά καρκίνου του προστάτη, ο οποίος στην περίπτωση που διαγνωστεί έγκαιρα έχει πολύ ψηλό βαθμό ίασης.

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας