Παρασκευή 19 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Κυπριακή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας- ο ρόλος και η σημερινή κατάσταση στις ΜΕΘ

 Κυπριακή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας- ο ρόλος και η σημερινή κατάσταση στις ΜΕΘ

Για τα όσα συμβαίνουν στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Λευκωσίας 

Η Κυπριακή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας με ανακοίνωση της αναφέρει ότι:  

«Ως θεσμικό επιστημονικό όργανο της Εντατικής Θεραπείας στην Κύπρο εκφράζει την έντονη ανησυχία της αναφορικά με τις εξελίξεις που συμβαίνουν στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν. Λευκωσίας. Επισημαίνει την ανάγκη να εξευρεθούν οι λύσεις αυτές που θα διασφαλίσουν τη συνέχεια του πολύτιμου έργου που πρόσφερε και προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στον βαρέως πάσχοντα ασθενή του τόπου μας.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν. Λευκωσίας λειτούργησε το 2006 με την έναρξη της λειτουργίας του Νέου Γενικού Νοσοκομείου και προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στην περίθαλψη και θεραπεία του βαρέως πάσχοντα ασθενή, τον οποίο έχει υπηρετήσει με υπευθυνότητα συνέπεια και ήθος.

Με την εκπαιδευτική δραστηριότητα που προσφέρει, συμβάλλει στην αναβάθμιση της εντατικολογίας στην Κύπρο, με τη δυνατότητα στελέχωσης ειδικών ιατρών σε ΜΕΘ νοσηλευτηρίων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Ο νευραλγικός ρόλος κάθε Μονάδας Εντατικής Θεραπείας με τη νοσηλεία ασθενών, που θα πέθαιναν, είναι ιδιαίτερα απαιτητικός, ψυχοφθόρος, και πολλές φορές σωματικά και ψυχικά εξουθενωτικός για τους εργαζομένους οι οποίοι στο δημόσιο υποαμοίβονται συγκριτικά με το εύρος των σπουδών τους το βάρος και την ευθύνη της εργασίας που επιτελούν.

Η προάσπιση της εύρυθμης λειτουργίας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα δημόσια νοσηλευτήρια, οφείλει πάση θυσία να διασφαλιστεί, με συστηματικό και οργανωμένο τρόπο. Βασισμένες στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς προδιαγραφές και εξατομικευμένες στις ανάγκες και στην φύση του κάθε νοσοκομείου και κάθε ΜΕΘ.

Οι ΜΕΘ των Νοσοκομείων των επαρχιών Λάρνακος και Πάφου επιβάλλεται να αναβαθμιστούν εν όψει της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων και η αγαστή συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα είναι ένα όραμα που η υλοποίηση του θα φέρει κέρδος στην εντατικολογία της Κύπρου και στον βαρέως πάσχοντα ασθενή που είναι η μεγαλύτερη μας προτεραιότητα!

Οι συμβαλλόμενοι φορείς οφείλουν να βρουν άμεση λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο την Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ώστε να εξακολουθήσουν να προσφέρονται οι υψηλού ποιοτικού επιπέδου υπηρεσίες στον βαρέως πάσχοντα ασθενή.

Επίσης η πολιτεία οφείλει να αφουγκραστεί τα προβλήματα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, τα διαχρονικά προβλήματα και τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες σε κλίνες και προσωπικό των Εντατικών Μονάδων Νεογνών και Παίδων και να δοθούν ανάλογες λύσεις με συστηματικό τρόπο, και σύμφωνα με τις Διεθνείς Προδιαγραφές

Το Διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας μας είναι στη διάθεση του Υπουργείου, όπως πολλάκις έχει διαμηνύσει, για εξεύρεση από κοινού ενδεδειγμένων επιστημονικά λύσεων.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Δρ 'Αννα Βαβλίτου

Πρόεδρος ΚΕΕΘ»

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας