Παρασκευή 19 Απρ, 2024 | Επικοινωνία
Facebook Header Button   Tweeter Header Button    Youtube Header Button

Ραδιομαραθώνιος 2017

Ραδιομαραθώνιος 2017

Κάθε εισφορά και μια νέα ιστορία αγάπης", άρχισε σήμερα το πρωί ο Ραδιομαραθώνιος 2017, τον οποίο διοργανώνουν η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα και το ΡΙΚ, με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Ραδιομαραθώνιος.

Την έναρξη της πορείας των μοτοσυκλετιστών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Ραδιομαραθώνιο 2017,κήρυξε ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος ανέφερε στην ομιλία του, πως οι Κύπριοι μέσω του Ραδιομαραθωνίου, αυτοβούλως βοηθούν τους συμπολίτες τους, οι οποίοι χρειάζονται βοήθεια και οικονομική στήριξη

Ο Ραδιομαραθώνιος αποτελεί μία εκ των σημαντικότερων κατακτήσεων της κοινωνίας μας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης:

Πρόσθεσε πως ο θεσμός του Ραδιομαραθωνίου, και η επιρροή που ασκεί εμμέσως σε κάθε πολίτη της Κύπρου, έχει δημιουργήσει ένα συνεκτικό δεσμό, βάσει του οποίου οι Κύπριοι αυτοβούλως βοηθούν τους συμπολίτες τους, οι οποίοι χρειάζονται βοήθεια και οικονομική στήριξη.
 
Ο κ. Συλλούρης είπε ότι ο Ραδιομαραθώνιος «αποτελεί έναν ετήσιο σταθμό όπου κάθε ένας από μας αναλογίζεται για το τι μπορεί να προσφέρει στον συνάνθρωπό του, δομώντας μία σχέση αγάπης και συμπόνιας».

 

Πέραν των 39 εκ. ευρώ διατέθηκαν από τον Ραδιομαραθώνιο:

Χάριςστον Ραδιομαραθώνιο πετύχαμε ως κοινωνία να συγκεντρώσουμε και να διαθέσουμε στα δικαιούχα άτομα και τις οικογένειες τους, όπως και στα διάφορα ιδρύματα και τους συνδέσμους, ένα ποσό που ξεπέρασε τα 39 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας `Αντρη Αναστασιάδη, σε χαιρετισμό της σε εκδήλωση του Ραδιομαραθωνίου αφιερωμένης στα παιδιά, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.   

Η κ. Αναστασιάδη ανέφερε πως "συνεχίζουμε όλοι μαζί τον Ραδιομαραθώνιο που φέτος συμπληρώνει 28 χρόνια μεγάλης προσφοράς, ως η κορυφαία εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης στον τόπο μας".  Πρόσθεσε πως μεθαύριο Δευτέρα και την Τρίτη "θα έχουμε τον καθιερωμένο οδικό μας έρανο που συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία του θεσμού, με την αγάπη και τη στήριξη του κοινού".


"Είμαι βέβαιη πως όλοι μαζί θα δώσουμε δυνατά και φέτος το μήνυμα της ελπίδας και της προσδοκίας για ένα καλύτερο αύριο, για ένα καλύτερο κόσμο. Ο στόχος είναι να προσφέρουμε στα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και οικονομικής δυσπραγίας. Ειδικά στα παιδιά που έχουν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης και οικονομικής ενίσχυσης", είπε η κ. Αναστασιάδη.
Σημείωσε πως το σύνθημα των φετινών εκδηλώσεων είναι «Ιστορία αγάπης – κάθε εισφορά και μια νέα ιστορία» και επεσήμανε πως πράγματι, κάθε περίπτωση παιδιού που στηρίζει ο Ραδιομαραθώνιος είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, μια διαφορετική ιστορία αγάπης.


 H κ. Αναστασιάδη εξέφρασε θερμές ευχαριστίες τόσο στους συνδιοργανωτές του Ραδιομαραθωνίου, το Συνεργατισμό και το ΡΙΚ, όσο και σε όλους όσοι εργάστηκαν για τη σημερινή εκδήλωση και ευχαρίστησε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους σε αυτήν.

Αψηφώντας τη δυνατή βροχή, δεκάδες μοτοσικλετιστές βρέθηκαν στα Λατσιά, για να πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη πορεία αγάπης που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ραδιομαραθώνιο

 

Περίπτερα λειτουργούν σε όλες τις πόλεις, ενώ εθελοντές κινούνται και σε φώτα τροχαίας και δέχονται εισφορές.

Στο κεντρικό περίπτερο στη Λευκωσία, άρχισαν ήδη να προσέρχονται για τη δική τους εισφορά και μήνυμα, πολιτειακοί, κομματικοί αξιωματούχοι και υποψήφιοι για την Προεδρία.  

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν σήμερα διήμερη Πορεία Εθελοντών Πεζοπόρων Ραδιομαραθωνίου, παγκύπρια Εκστρατεία Οικονομικής Ενίσχυσης, ενώ αύριο Σκυταλοδρομία από το Σωματείο Δρομέων Περικλής Δημητρίου και επίσκεψη σε σχολεία της Έγκωμης.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας